RASENDE: Aina Lauvik er rasende over at Ruter bruker bybusser til skolebarna på Svartskog.
Nyheter
RASENDE: Aina Lauvik er rasende over at Ruter bruker bybusser til skolebarna på Svartskog. (Veronica Grude Docker)

Skolebarna måtte gå av bussen 5,5 kilometer hjemmefra

Tirsdag 14. november ble to barneskolebarn, som skulle ta skolebussen til Svartskog, satt av på Ingierstrand bad fordi bussjåføren ikke ville kjøre Sanvadbakkene.

Femteklassingen og tredjeklassingen som skulle ta skolebussen hjem klokken 13.30 i går, tirsdag 14. november, ble satt av på Ingierstrand bad, 5,5 kilometer hjemmefra. Sjåførene fra Ruter, som kjører med bybusser på skolestrekningen mellom Svartskog og Kolbotn, ville ikke kjøre opp Sandvadbakkene. 

Dette sier Ruter om saken!

– Det er ansvarlig av sjåføren at han ikke vil kjøre fordi det var glatt, men da må man ha noen alternativer, ikke bare slippe de av 5,5 kilometer hjemmefra. Fra vi leverer barna på bussholdeplassen er de egentlig kommunes ansvar, og de har satt ut dette til Ruter, altså er det Ruters ansvar, og de kan ikke sette de av så langt hjemmefra, raser Aina Lauvik, mamma til Ariana (10) som var på bussen.

Hun påpeker at det i verste fall kunne betydd en gåtur på en og en halv time i mørket på farlige veier for de to skolebarna. 

– Det hadde tatt dem halvannen time på smale, glatte veier, sier Lauvik.

Saken fortsetter under bildet!

OMDISKUTERT RUTE: 86-bussen er et hett tema, og har vært det en god stund.
OMDISKUTERT RUTE: 86-bussen er et hett tema, og har vært det en god stund. Foto: Anders Nordheim Dahl

Sitte på tilbake, eller gå av

Barna fikk spørsmål fra sjåføren om hvor de skulle og beskjed om at han kjørte til Ingierstrand bad.

– Bussen kjører jo vanligvis til Svartskog, så til Ingierstrand bad, men plutselig kjørte bussen ruten motsatt vei, sier Lauvik.

Les også: Krever bussbelter på skolebussen

Hun forteller at datteren fikk beskjed om å gå av eller sitte på tilbake til Kolbotn.

– Hun visste ikke hva hun skulle gjøre. Heldigvis var det en voksen på bussen, og barna fikk låne telefonen for å ringe faren til det andre barnet, sier Lauvik.

Saken fortsetter under bildet.

NEKTET Å KJØRE HER: Bussjåføren nektet å kjøre opp Sandvadbakkene på grunn av de glatte veiene. – Ansvarlig å ikke kjøre på dette føret, men uansvarlig av Ruter å ikke ha et annet tilbud til barna, sier Aina Lauvik.
NEKTET Å KJØRE HER: Bussjåføren nektet å kjøre opp Sandvadbakkene på grunn av de glatte veiene. – Ansvarlig å ikke kjøre på dette føret, men uansvarlig av Ruter å ikke ha et annet tilbud til barna, sier Aina Lauvik. Foto: Veronica Grude Docker

Bystrekning

Ruter anser strekningen mellom Svartskog og skolene på Kolbotn som en bystrekning, med korte avstander mellom stoppene, og lav gjennomsnittshastighet. Lauvik er redd det må skje en dødsulykke før Ruter ser alvoret i situasjonen.

– Selv om det er lave hastigheter på bussen er det ikke nødvendigvis det på imøtekommende trafikk, og hvis det løper et rådyr over veien så må bussjåføren bråbremse, og det kan være nok, sier Lauvik frustrert.  

Ariana Lauvik (10) har skrevet et brev om hendelsen, gjengitt under: 

"Jeg heter Ariana og er en av de få barna som var med på bussen som snudde ved ingierstrand, hvis jeg ikke hadde blitt hentet måtte jeg gå 5,5 kilometer for å komme meg hjem, jeg var redd og hadde ikke kommet meg hjem før det var mørkt. Heldigvis var det en voksen på bussen, det var like før vi ikke fikk ringt noen for hun hadde bare to prosent batteri igjen. Det holdt akkurat. Jeg synes ikke man skal slippe av en femteklassing og en tredjeklassing så langt unna hjemmene deres."

 

Nyheter Hogsten langs Kolbotnvannet

Utbyggeren fikk grønt lys til å hogge ned titalls trær i kantsonen

Tidligere denne uken fikk Oppegård Avis flere meldinger fra innbyggerne som reagerer på at utbyggeren av Storebukta og Veslebukta hadde hogget ned flere løvtrær langs Kolbotnvannet, en til fire meter fra vannet. Det viser seg at utbyggeren har fått tillattelse fra kommunen. Les hele saken

Nyheter Politiets Nasjonale Beredskapssenter

Fraskriver seg ansvaret for nabovarsling

Ifølge prosjektsjef for Politiets Nasjonale Beredskapssenter (PNB), Paul Torgersen, er det ingen krav til forhåndsvarsling av støyende aktivitet fra byggeplassen på Taraldrud. Kommunen er ikke interessert i dette heller. – Støytesting og eventuell varsling av naboer er beredskapssenterets ansvar, sier fagsjef Kjersti Gram Andersen i Nordre Follo kommune. Les hele saken

Nyheter Idrettslaget og politiet advarer

Eldre mann blottet seg og onanerte ved klubbhuset på Sofiemyr

Mandag fikk politiet meldinger om flere tilfeller av blotting i Follo. Den første hendelsen skjedde på Sofiemyr klokken 17:00 da en eldre mann blottet seg og onanerte for en ung kvinne og en yngre jente like ved klubbhuset. Les hele saken

Til toppen