Slik blir GreverudTorget

Første spadetak tas antakelig første halvår i 2017.

Snart starter salget av de nye leilighetene på Greverud. Det første spadetaket tas antakelig i løpet av første halvår i 2017.

SLIK BLIR DET: Her er tegningene av hvordan GreverudTorget trolig kommer til å se ut når det står ferdig.
SLIK BLIR DET: Her er tegningene av hvordan GreverudTorget trolig kommer til å se ut når det står ferdig. Foto: TAG arkitekter og Kruse Smith


Megler Ingar Pedersen skal selge prosjektet sammen med kollega Kjell Ove Loeshagen. Pedersen er nesten fra seg av iver for det som blir Greveruds største ansiktsløft i moderne tid.

– Det blir så spennende å se byggene reise seg her. Dette vil bli et kjempeløft for Greverud, og et fantastisk sted å bo med alle kvaliteter man er på jakt etter, sier Pedersen.

IVRIG: Megler Ingar Pedersen i Eiendomsmegler1 gleder seg stort til å starte salget.
IVRIG: Megler Ingar Pedersen i Eiendomsmegler1 gleder seg stort til å starte salget. Foto: Anders Nordheim Dahl

Enormt

Det er ikke småtteri som skal bygges på tettstedet sør i Oppegård. Rundt hundre leiligheter og flere nye, store bygg skal reises på plassen som i dag består av et lite kjøpesenter, asfaltert parkering og et stort hull der hvor Plantasjen i sin tid lå.

Det første byggetrinnet vil ligge via-a-vis dagens senter, og vil få en stor Rema 1000-butikk i første etasje. Bygg to kommer til å ligge sør for dette, omtrent der gamle Plantasjen lå. Fra dette bygget vil det bli en gangbro over til Greverud stasjon.

PARKERING: Det blir underjordisk parkeringshus og et shared-space-torg over.
PARKERING: Det blir underjordisk parkeringshus og et shared-space-torg over. Foto: Anders Nordheim Dahl
HER BLIR DET GANGBRO: Det nye GreverudTorget skal bindes sammen med stasjonen med en ny gangbro over Skiveien.
HER BLIR DET GANGBRO: Det nye GreverudTorget skal bindes sammen med stasjonen med en ny gangbro over Skiveien. Foto: Anders Nordheim Dahl


Midt på torget blir det et såkalt «shared space», med torgplass og vannspeil, kaféer og butikker og butikker. Rett og slett en mingleplass for folk som bor der.

Det vil bli et stort parkeringshus under bakken for folk som bor der og ønsker det. Selve byggene vil bli bygget slik at den høyeste ryggen vil vende mot Skiveien. Dette vil gjøre området koseligere og mer støyfritt, ifølge Pedersen.

Dersom du har lyst til å bo på det nye torget, er mulighetene snart tilstede for å åpne lommeboken og gå på leilighetsjakt.

– Arkitekter og reklamebyråer jobber på spreng for å få i stand salgsmateriellet for salgsstarten, som trolig blir i løpet av september/oktober. Vi skal rigge i stand med visningsbrakkke her slik at folk får se hvordan leilighetene blir. Det blir først salg på byggetrinn en, som består av 40 leiligheter, og deretter går vi i gang med byggetrinn to, som får 60 leiligheter, sier Pedersen.

PS: Du kan lese mer om saken i papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 25. august.

PLANTEGNING: Her kan du se landskapsplanen for det nye senteret. Klikk for større versjon!
PLANTEGNING: Her kan du se landskapsplanen for det nye senteret. Klikk for større versjon! Foto: Kruse Smith

Nyheter Covid-19 i Nordre Follo

– Bare negative prøvesvar så langt

I forbindelse med smittetilfelle hos en SFO-ansatt og en barnehageansatt har 16 personer blitt testet for covid-19. Kommuneoverlegen sier at situasjonen med de foreløpige prøvesvarene ser veldig lovende ut. Les hele saken

Nyheter Skolestart i Nordre Follo

Varsler annerledes første skoledag

Skolestarten for førsteklassingene i vår kommune blir annerledes i år. – For å unngå å bryte enmetersregelen blir ikke førsteklasseforeldrene invitert inn i klasserommet, sier områdeleder for skolene i Nordre Follo, Katti Anker Teisberg. Les hele saken

Nyheter Pressemøtet om covid-19-situasjonen i Nordre Follo

Vevelstadåsen skole og Vestråt barnehage: 61 barn og 16 voksne satt i karantene

Mandag ettermiddag ble det holdt et pressemøte om situasjonen i Nordre Follo. Se opptaket fra møtet her. Les hele saken

Nyheter Covid-19 i Nordre Follo

Kommunen kaller inn til pressemøte: – Nordre Follo kommune er utsatt for smittespredning

I går ble det kjent om to smittetilfeller hos ansatt i barnehage og SFO. Mandag ettermiddag skal kommunen orientere om situasjonen, konsekvenser og tiltak. Les hele saken

Til toppen