MOT TORGET: Den nye hovedinngangen til Meny blir vendt inn mot torget, og plasseres der vareleveringen er i dag.
Nyheter
MOT TORGET: Den nye hovedinngangen til Meny blir vendt inn mot torget, og plasseres der vareleveringen er i dag. (Illustrasjon: Nærsenter Utvikling AS)

Slik blir nye Meny på Greverud

– Vi takker kundene våre for tålmodigheten, sier Øyvind Øvsthus, kjøpmann på Meny Greverud, før ombyggingen av butikken settes i gang om en uke.

Lørdag om en uke skal Meny på Greverud stenges for den omfattende ombyggingen som skal pågå frem til sommeren 2019. Butikken skal utvides til 2500 kvadratmeter, gulvet skal senkes og hele butikken, inkludert inngangene, skal snus.

– Vi skal ha to innganger, hovedinngangen skal ligge ut mot torget, og en sekundær inngang på siden for å knytte til oss begge parkeringsplassene, sier kjøpmann Øyvind Øvsthus.

I tillegg dobler de størrelsen på posten, slik at det skal bli lettere å håndtere pakkene som kommer inn.

– Kundene vil nok ikke merke så mye til det, men det vil bli mye lettere for oss å jobbe, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

Greverud Senter ombygging GreverudTorget illustrasjon: Nærsenter Utvikling AS Illustrasjon: Nærsenter Utvikling AS/Tomasz Estkowski

Tegnet for kompetanse

Ifølge kjøpmannen er butikken tegnet med fagkunnskapen til de ansatte i bakhodet, og han er svært fornøyd med de endelige tegningene.

– Vi produserer en del ting selv og har fagkompetanse, det var viktig å tenke på, slik at vi ikke mister den kompetansen, sier Øvsthus.

Han lover at fokuset når butikken åpner igjen vil være på ferskvare, frukt og grønt og kunnskap, som de har hatt før.

ÅPNER I JUNI 2019: Kjøpmann Øyvind Øvsthus er gleder seg til å åpne en nyoppusset og større butikk, forhåpentligvis i juni 2019. Foto: Veronica Grude Docker

– Det blir en stor og flott frukt -og grøntavdeling, og en flott og stor ferskvareavdeling med økt varmeskapkapasitet og produksjonsrom.

Posten holder åpent

Selv om butikken skal stenges, vil posttilbudet fortsatt opprettholdes for kundene på Greverud.

– Posten skal være i drift hele perioden vi er stengt her nede, og vil være i drift på øvre plan i en brakke der oppe. Da blir det full postdrift, men med reduserte åpningstider, sier Øvsthus.

Åpningstidene vil være mellom 09.00 og 20.00 på hverdager og 09.00 - 15.00 på lørdager, opplyser Øvsthus.

– Vi holder de åpningstidene i hvert fall ut året med tanke på julerushet, sier han. 

Saken fortsetter under bildet.

ENDRINGER: Hele Greverud senter endres. Slik blir det seendes ut fra andre etasje. Illustrasjon: Nærsenter Utvikling AS/Tomasz Estkowski

 

Ingen permitteringer

Med mye bygging og lite parkering, har kjøpmannen hatt en nedgang i omsetningen på 17 prosent det siste året, men til tross for utfordringene, ser han lyst på fremtiden.

– Når vi åpner opp igjen vet jeg ikke hva budsjettet blir. Vi vil ikke komme opp på det nivået som vi hadde på topp, i og med at det blir to butikker ved siden av hverandre, men butikken er stor og det er rom for å ekspandere. Jeg gleder meg virkelig, sier Øvsthus.

Ifølge Øvsthus får alle ansatte beholde jobben og ingen som ikke har ønsket det selv, har måttet gå.

– Vi har valgt å satse på de ansatte vi har og tar kostnaden på å plassere dem i andre butikker, istedenfor permittering, slik at vi beholder kompetansen vår. Alle ansatte skal i utgangspunktet komme tilbake når vi åpner, sier Øvsthus.

STØRRE: Tegningen viser hvordan den nye Meny-butikken skal utformes. Tegning: Okas Butikkutvikling AS

 

Nyheter Kommunen har fortsatt ingen kontroll 

Lekkasje av hydraulikkolje fra Regnbuen Gjenvinning: Tussetjern stengt for bading inntil videre

Kommunen ble varslet om oljesøl i Tussetjern fredag ettermiddag, men på grunn av rutinesvikt har meldingene ikke nådd rett instans i kommunen før sent lørdag kveld. Søndag ettermiddag har kommunen fortsatt ingen kontroll på lekkasjen.
Les hele saken

Til toppen