KLARE FOR BESØK: Senterleder Marianne Thoresen-Larsen og Geir Sjøvold ved O'Learys er spent på det storstilte besøket tirsdag denne uken.

Nyheter Mesterligaen til Kolbotn

KLARE FOR BESØK: Senterleder Marianne Thoresen-Larsen og Geir Sjøvold ved O'Learys er spent på det storstilte besøket tirsdag denne uken. (Foto: Sigbjørn Vedeld)

Slik blir pokal-besøket

14 operasangere og sikkerhetsvakter, som ikke slipper øynene av sølvet. Tirsdag kommer Champions League-pokalen til Kolbotn

Før helgen kom nyheten om at O'Learys på Kolbotn Torg er valgt ut til å være en av vertene når den legendariske Mesterliga-pokalen kommer på besøk til Norge denne uken. 

– Det er helt utrolig, og vi jobber med å lage et så godt opplegg som mulig, sier Geir Sjøvold ved O'Learys. 

– Ikke betalt en krone

Han vet ikke eksakt hvorfor kafeen på Kolbotn ble valgt ut, og han avkrefter at det er betalt store summer for å få pokalen til Kolbotn. 

– Nei, det er ikke betalt en krone. Jeg vil tro at våre svenske eiere ser at vi driver kafeen på Kolbotn godt, og at dette er en fjær i hatten for oss, sier Sjøvold. 

Pokalen kommer til Norge tirsdag, og skal først innom Oslo City. 

TROFEET: Det legendariske Mesterliga-trofeet ble laget av den sveitsiske gullsmeden Jörg Stadelmann i 1967 Foto: Commons

Klokken 19 vil den ankomme Kolbotn Torg. Pokalen vil fraktes opp fra parkeringshuset  ved Vinmonopolet, fulgt av sikkerhetsvakter og 14 operasangere, som synger den kjente Champions League-hymnen. 

Først til mølla

Pokalen vil komme til å stå i fellesområdet ikke langt unna O'Learys hele kvelden frem til mesterligakampen Liverpool-Bayern München er ferdig.

– Alle vil få muligheten til å ta trofeet i øyensyn og ta en selfie med et av verdens fremste fotballsymboler, og se kveldens Champions League-kamp. Det er førstemann til mølla for å ta selfie, sier Geir Sjøvold. 

Sent på kvelden fraktes pokalen ut av Kolbotn Torg og følget setter kursen mot Bergen, hvor pokalen vil være onsdag før besøket i Norge avsluttes. 

Stor pågang

Senterleder Marianne Thoresen-Larsen sier besøket tirsdag er en veldig stor gulrot for Kolbotn Torg. 

– De andre butikkene har tent fulltstendig, og vi planlegger mange aktiviteter på senteret gjennom tirsdagen før alt topper seg med besøket av pokalen, sier Thoresen-Larsen. 

Selv om besøket havnet midt i vinterferien, har Sjøvold ved O'Learys stor pågang av gjester som vil se storkampen Liverpool-Bayern München tirsdag kveld. 

– Pågangen ble ikke akkurat mindre da vi kunne avsløre at selveste pokalen vil være her samtidig, sier Geir Sjøvold. 

Nyheter Politiets nasjonale beredskapssenter

Mangler penger til døgnbemanning

Til tross for at det nye beredskapssenteret er bygget innenfor gitte tids- og kostnadsrammer, vil det ikke klare å levere på innholdet som er nødvendig for å sikre den lovede terrorberedskapen 24 timer i døgnet. Les hele saken

Nyheter Tvillingbyene Ski og Kolbotn

– Nordre Follo skal være like bra enten du bor i nord eller syd, øst eller vest

For en uke siden skrev Anne Elisabeth Henriksen (66) fra Kolbotn et innlegg om gjengrodd Kolbotn torg og velstelt Ski torg, og ba ordføreren og varaordføreren om å svare på innlegget. Her kan du lese svaret. Les hele saken

Til toppen