SLIK SER SENTERET UT: Behagelige stoler i duse farger for å sette en rolig atmosfære. PS! Se mer fra senteret på oavis.no!
Nyheter
SLIK SER SENTERET UT: Behagelige stoler i duse farger for å sette en rolig atmosfære. PS! Se mer fra senteret på oavis.no! (Anders Nordheim Dahl)

Slik er det nye støttesenteret

Kriminalitetsutsatte har fått et nytt tilbud som skal støtte og hjelpe i en tøff situasjon.

Tirsdag denne uken ble det nye støttesenteret for kriminalitetsutsatte i Øst politidistrikt åpnet i politihuset i Ski. 

Dette senteret skal gjøre det enklere og senke terskelen for å ta kontakt med det offentlige etter at man har blitt usatt for kriminelle handlinger.

– Vi tror dette betyr mye for tryggheten til innbyggerne og for dem som er utsatt for ulike typer kriminalitet, sa visepolitimester  Arne Jørgen Olafsen i Øst politidistrikt under den høytidelige åpningen.

NB! Saken fortsetter under bildet!

STOLTE: Blazhka Popova (t.v.) skal drive det nye støttesenteret for kriminalitetsutsatte for hele Øst politidistrikt fra politihuset i Ski sammen med Cecilie Matre (helt til høyre). De fikk storfint besøk av justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (FrP) og Ski-ordfører Hanne Opdan (A). Senteret skal både dekke dagens Ski og Oppegård, men også fremtidens Nordre Follo-.
STOLTE: Blazhka Popova (t.v.) skal drive det nye støttesenteret for kriminalitetsutsatte for hele Øst politidistrikt fra politihuset i Ski sammen med Cecilie Matre (helt til høyre). De fikk storfint besøk av justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (FrP) og Ski-ordfører Hanne Opdan (A). Senteret skal både dekke dagens Ski og Oppegård, men også fremtidens Nordre Follo-. Bilde: Anders Nordheim Dahl

Rolig stemning

Det nye senteret har fått plass i politihusets andre etasje. Stemningen er dus i lokalet. Det er behagelige farger på veggene, og en flott sittegruppe, hvor dem som måtte trenge det, kan få hjelp og råd i det som kan være en vanskelig situasjon.

For det er ingen enkel sak å få livet til å gå videre og gå sin gang dersom man har blitt utsatt for noe kriminelt. Det er nettopp dette man ønsker å bøte på. 

Les også: Fantastisk fredag på Kolbotn torg

– Støttesenteret skal gi hjelp, råd og støtte for folk som er utsatt for vold i politidistriktets 38 kommuner i samarbeid med disse kommunene. Det skal fylle et tomrom, særlig innenfor informasjon, rådgivning, veiledning og det skal også være behjelpelig med henvisning til andre tilbud, fortalte Blazhka Popova, som sammen med Cecilie Matre skal drive senteret.

– Dette med at tilbudet er lavterskel er svært viktig å poengtere. Man skal ikke måtte anmelde for å komme hit. Her kan man komme og få den veiledningen og støtten man trenger, sier Popova.

Les også: Gravingen har startet i Tverrveien

Det er et bredt spekter av saker som skal behandles på senteret, det være seg trusler,vold, vold i nære relasjoner, nett-relatert kriminalitet, overgrep eller andre hendelser.

NB! Saken fortsetter under bildet!

FORNØYD: Rådgiver Blazhka Popova er tydelig fornøyd med det nye støttesenteret.
FORNØYD: Rådgiver Blazhka Popova er tydelig fornøyd med det nye støttesenteret. Bilde: Anders Nordheim Dahl

Veiviser

– Støttesenteret skal i stor grad bidra med å være veiviser og initiativtager til hjelp i det offentlige for den enkelte som er utsatt for slik kriminalitet, sier politiinspektør Tommy Brøske, leder av Felles enhet for etterretning og etterforsking i Øst politidistrikt.

– Gjennom tilbudet håper vi flere anmelder straffbare forhold, og at de kommer seg gjennom hele prosessen fra anmeldelse til avgjort sak. En viktig målsetting er at personer utsatt for kriminalitet kommer raskere videre i livet, og ikke faller utenfor samfunnet, sier Brøske.

Les også: Flere tiltak i Ormerudveien

Støttesenteret betjener alle 38 kommuner i Øst politidistrikt. To av tre ansatte er i hus. Den tredje, som skal ansettes av Ski kommune, kommer etter jul. Dette årsverket blir døråpner til kommunenes tilbud innenfor rådgivning, annen profesjonell hjelp og behandling.

NB! Saken fortsetter under bildet!

LIGGER HER: Det nye senteret ligger sentralt plassert i andre etasje i politihuset i Ski.
LIGGER HER: Det nye senteret ligger sentralt plassert i andre etasje i politihuset i Ski. Bilde: Anders Nordheim Dahl

Stolt

På selve åpingsdagen, kom jstus- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (FrP) på besøk for å klippe snoren. Det var også en tydelig stolt Amundsen som nå kunne realisere senteret.

– Dette er en god dag for alle oss som er opptatt av å gjøre situasjonen enklere, mer oversiktlig og bedre for dem som har blitt utsatt for kriminalitet. Med dette nye støttesenteret setter vi en ny standard for å ta vare på dem som blir utsatt for kriminalitet. Det er viktig å få et lavterskeltilbud som gjør det enklere for oss å hjelpe folk til å komme seg videre i livet etter å ha blitt utsatt for noe, sa Amundsen.

Les også: Nå får barna endelig belter på bussene

Slik kommer du i kontakt

Du når støttesenteret ved å ringe Øst politidistrikt sentralbord (64 85 16 00) eller støttesentrenes fellesnummer: 800 40 008 / 815 20 077.

Dersom du ønsker å lese mer om tilbudet, kan du også kikke på denne artikkelen hos Øst politidistrikt.

PS! Se video fra åpningen av støttesenteret i videovinduet herunder!

Klikk play for å se!

 

Sport Kunstgress på Østre Greverud

– Banen er isete og helt ubrukelig til fotball

De siste to ukene er flere fotballtreninger på kunstgressbanen på Østre Greverud blitt avlyst og nå har de første kampene mot andre lag også blitt avlyst. Alt på grunn av at undervarmen ikke virker. Fotballmiljøet er frustrert. Les hele saken

Til toppen