TROR PÅ NORDRE FOLLO: Ordfører Thomas Sjøvold tviler på at fylkesmannens forslag til ny kommunestruktur går gjennom slik Valgerd Svarstad Haugland har foreslått.
Nyheter
TROR PÅ NORDRE FOLLO: Ordfører Thomas Sjøvold tviler på at fylkesmannens forslag til ny kommunestruktur går gjennom slik Valgerd Svarstad Haugland har foreslått. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

– Slik kommer kartet ikke til å se ut i 2020

Ordfører Thomas Sjøvold sår tvil om Valgerds nye kommunekart og en storkommune i Follo.

Mens Ski og Oppegård ønsker å slå seg sammen til Nordre Follo kommune, og de andre kommunene rundt i Follo ønsker å stå alene, har fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland helt andre planer.

På en pressekonferanse onsdag i Oslo presenterte hun sin tilrådning til ny kommunestruktur, og der er det klart at et Nordre Follo med to kommuner, kommer ikke på tale, dersom Svarstad Haugland får det som hun vil.

Svarstad Haugland mener det beste er om kommunene Oppegård, Ski, Ås, Frogn og Follo-delen av Enebakk danner en ny storkommune fra 1.januar 2020.

Klikk her for å lese mer om Svarstad Hauglands forslag

Har ikke troen på dette

Ordfører Thomas Sjøvold, som er godt i gang med arbeidet med å slå sammen Ski og Oppegård til Nordre Follo, sår tvil om realiteten i forslaget.

SLIK VIL HUN HA DET: Dette er forslaget til Fylkesmannen om ny kommunestruktur i Oslo og Akershus. Nå skal saken opp til behandling i regjeringen. Klikk på bildet for større versjon!
SLIK VIL HUN HA DET: Dette er forslaget til Fylkesmannen om ny kommunestruktur i Oslo og Akershus. Nå skal saken opp til behandling i regjeringen. Klikk på bildet for større versjon! Foto: Fylkesmannen i Oslo og Akershus

– Dette var som forventet. Jeg synes man har gjort en grundig jobb med rapporten, men dette er ikke noe annet enn et saksfremlegg, og jeg tror ikke kommunekartet kommer til å se ut som dette etter regjeringens behandling, sier han.

Han tror utfallet av saken blir at Nordre Follo blir en realitet når vi bikker 2020.

– Realiteten, slik jeg ser den, er at Nordre Follo kommer til å bli etablert. Stortinget har sagt de ikke skal bruke makt i denne prosessen, og jeg mener at et samlet Oppegård og Ski har alle de kvalitetene som har blitt lagt til grunn for denne reformen, sier Sjøvold.

Regjeringen bestemmer

Nå er det altså opp til regjeringen å bestemme. Dersom det da skulle bli slik at de bestemmer seg for å følge Svarstad Hauglands råd, tror ikke ordfører Thomas Sjøvold at dette blir problematisk for Oppegård.

– Dersom så blir tilfelle er det likevel slik kommunestyret i Oppegård ønsket seg opprinnelig, nemlig at det skulle bli en stor Follo-kommune, men jeg tror som sagt ikke at dette kommer til å bli tilfelle, sier Sjøvold.

 

Nyheter

Vil redusere åpningstiden for lokal daglegevakt i Oppegård

Åpningstiden for daglegevakten i Oppegård kommune foreslås redusert med fire timer per døgn. Fra klokken 16:00 til klokken 08:00 i hverdager blir du henvist til Ski kommunale legesenter. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

Kommunen kjøpte ulovlige midler til vedlikehold av plastisbanen

Kommunen har kjøpt to typer vedlikeholdsmidler for å vaske og polerere plastisbanen med. Etter en drøy måned viser det seg at begge midler er ulovlige. Kommunen stanser nå vedlikehold av plastisbanen. Les hele saken

Til toppen