GOD UTSIKT: Trollstolen er plassert så du har god utsikt over Kolbotn sentrum.
Nyheter
GOD UTSIKT: Trollstolen er plassert så du har god utsikt over Kolbotn sentrum. (Foto: Sigbjørn Vedeld)

Slik reagerer kommunen på gigantstolen

Noe fjernes med en gang.

Mange stusset da den gigantiske trollstolen dukket opp i Rådhusparken natt til lørdag. Et dokument med politisk budskap var festet på den, og det hele var signert med initialene P.U.H. 

Oppegård Avis spekulerte tidlig på at mannen bak stuntet var Per Ulv Haukeland, mannen som i vår sto i spissen for byggingen av branntårnet i Grønliåsen.

Spekulasjonen stemte

Mandag morgen kunne vi avsløre at spekulasjonen stemte. 

– Planen min var egentlig å lage den enda større. Vi skulle bygge den på et lager, men det ble mye utsettelser. Til slutt bygde jeg den selv, hjemme i min egen hage, sa Per Ulv Haukeland, som plasserte stolen i parken for å lage mer liv i Kolbotn sentrum. 

Mandag morgen var det også mange kommunalt ansatte som la merke til den gigantiske stolen. 

Fjerner ytringer

Rådmann Lars Henrik Bøhler ble, som så mange andre, overrasket da han så stolen i Rådhusparken.

– Den blir foreløpig ikke fjernet, men vi fjerner politiske ytringer. Rådhuset er et valglokale og det skal derfor ikke være politiske ytringer utenfor eller inne i rådhuset, sier Bøhler. 

PS! Saken fortsetter under bildet! 

FJERNES: Dette oppslaget har vært festet til gigantstolen i Rådhusparken, men fjernes nå ettersom det inneholder politiske ytringer.

FJERNES: Dette oppslaget har vært festet til gigantstolen i Rådhusparken, men fjernes nå ettersom det inneholder politiske ytringer.
Foto: Sigbjørn Vedeld

Han sier at ansatte fra kommunen vil ta en befaring for å sjekke at den står støtt. Det er viktig at den ikke kan falle på noen.

– Skulle plasseringen vært omsøkt?

Vi skal se på om den er søknadspliktig, men den kan uansett stå i to måneder før søknad eventuelt må leveres. Det er opp til kommunen som grunneier om de vil la den stå, sier Lars Henrik Bøhler. 

Demokrati og medvirkning i Nordre Follo

Snakk med ordføreren

Har du noe du gjerne skulle ha snakket med ordføreren om? Benytt sjansen når ordfører Hanne Opdan er på besøk i biblioteket på Kolbotn lørdag 1. februar. Eventuelt kan du be ordføreren om taletid i kommunestyret, men husk at offentlig spørretid må meldes inn skriftlig fire arbeidsdager før møtedagen. Les hele saken

Nyheter Sofiemyr skole

Skal lete mer etter fuktskader

– Det pågår kontinuerlig tiltak for å håndtere avvikene på Sofiemyr skole, men siden det ikke er klare indikasjoner for hvor problemene ligger, må vi gjøre utvidede bygningstekniske undersøkelser som å åpne opp bygningsmassen i de aktuelle områdene for å lete etter mulige kilder til muggsopp, sier virksomhetsleder for byggdrift i Nordre Follo, Hogne Haug. Les hele saken

Nyheter Prosjektet "Sommerjobb til ungdom i Nordre Follo"

Vil skaffe sommerjobb til ungdom

– Vi ser for oss at mellom 100 og 150 ungdommer i Nordre Follo trenger og ønsker seg sommerjobb i år og i årene fremover. Uten aktiv bidrag fra næringslivet i Nordre Follo krever det et årlig kommunalt budsjett på mellom 3 og 4 millioner kroner, sier nestleder i Oppegård Røde Kors, Bernd Gutbier (66) fra Kolbotn. Les hele saken

Til toppen