NABO I VEST: Lienga 6-8 har 1369 kvadratmeter til leie (storkjøkken og kontorer).

Nyheter Mastemyr næringspark

NABO I VEST: Lienga 6-8 har 1369 kvadratmeter til leie (storkjøkken og kontorer). (Foto: Right Size AS)

Sliter med tomme lokaler

Til tross for at flere næringsbygg i Mastemyr næringspark sliter med å fylle kontorlokalene sine, er kommunen villig til å gi grønt lys til et splitter nytt næringsbygg i Lienga 4.

På oavis.no kunne du lese i går om at reguleringsplanforslaget for Lienga 4 ble enstemmig vedtatt i Utvalget for miljø og plan (UMP) 18. juni. Grunneier Ferd Eiendom AS vil bygge et nytt kontor- og næringsbygg på opptil fire etasjer på stedet.

NABO I VEST: Lienga 6-8 har 1369 kvadratmeter til leie (storkjøkken og kontorer). Foto: Right Size AS

Det viser seg at naboeiendommen Lienga 6-8 ("Stabburet-bygget") har mye ledig kapasitet etter at Orkla Foods Norge valgte å flytte datterselskapet Stabburet ut fra Trollåsen.

Right Size AS, som overtar eiendommen nå i juli, skriver på sin hjemmeside at Lienga 6-8 vil være en blanding av coworking og utleie til større bedrifter, utleie av kjøkken til catering og selskapslokaler.

Per i dag har de flere storkjøkken- og kontorlokaler til leie. Størrelsen på lokalene varierer fra 35 til 804 kvadratmeter, med leieprisen på disse fra henholdsvis 3.445 til 78.600 kroner per måned.

Les også: Store planer for Lienga

Mange tommer kontorer, stort etterspørsel etter lager

NABO I ØST: Lienga 2 ("Ford"-bygget) har over 6.000 kvadratmeter til leie per i dag. Foto: Anders Nordheim Dahl

Den andre naboeiendommen, Lienga 2, som ligger like ved krysset i Trollåsveien, Lienga og Mellomåsveien, har fortsatt en rekke større leietakere, blant annet Ford Motor Norge, Volvo Penta Norge og Mazda Motor Norge.

Til tross for det, har Lienga 2 flere ledige kontorlokaler per i dag (over 6.000 kvadratmeter til leie, ifølge ne.no). Ifølge Reidar Kjølberg, som jobber med utleie og salg for grunneier Kolbotn Eiendom AS, står mellom 20 til 30 prosent av bygget ledig.

– Lagerlokalene blir fylt opp veldig fort mens kontorlokalene står ledig, sier han.

Ifølge planforslaget vil Lienga 4 få maksutnyttelse på 20.100 kvadratmeter i bruksareal, hvor godt over halvparten av bruksarealet skal være avsatt til kontorer. Maksimalt 8.000 kvadratmeter skal avsettes til industri og lager. 

I tillegg til de nærmeste naboene finnes det flere andre næringseiendommer i næringsparken som har mye ledig kapasitet, spesielt når det gjelder kontorlokaler.

– Vi ser absolutt ingen press på kontorlokaler på Mastemyr. Det er mest etterspørsel eller lager- eller kombinasjonslokaler, sier Tommy Hagen  i Fabritius Gruppen AS, som står bak næringseiendommen i Trollåsveien 8.

Les også: Flytter ut fra Oppegård

Stilte relevant spørsmål

Da planforslaget til detaljregulering for Lienga 4 ble behandlet i Utvalget for miljø og plan 18. juni, stilte Anne-Beth Skrede (Ap) følgende spørsmål til administrasjonen:

– Det er jo grunneieren selv som ønsker å fremme planforslaget, så jeg regner med at de ikke vil bygge for tomme seter.

Arild Øien, plansjef i Oppegård kommune

– Hvorfor skal det bygges et nytt næringsbygg når man sliter med å fylle kontorlokalene andre steder?

Plansjef i Oppegård kommune, Arild Øien, regner med at det ikke vil bli et problem for Lienga 4:

– På Mastemyr har nå grunneierne gått sammen for å løse rekkefølgebestemmelsene som har ligget som et lokk over mulig utvikling av eiendommene der nede. Nå kommer de i gang. Det er jo grunneieren selv som ønsker å fremme planforslaget, så jeg regner med at de ikke vil bygge for tomme seter. Vi vet at de har dialog med noen potensielle leietakere som skal inn.

REGNER MED AT DET IKKE VIL BLI ET PROBLEM: – Det er jo grunneieren selv som ønsker å fremme planforslaget, så jeg regner med at de ikke vil bygge for tomme seter. Vi vet at de har dialog med noen potensielle leietakere som skal inn, sier plansjef i Oppegård kommune, Arild Øien. Foto: Yana Stubberudlien

Debatt Kommunevåpen: Havreakset vs. salamanderen

Salamanderen som Nordre Follos kommunevåpen?

"Det ville vært som et lite julemirakel om Salamanderen – folkets favoritt – gjenoppstod fra de døde og likevel ble Nordre Follos kommunevåpen", skriver kommunestyrerepresentant for MDG i Nordre Follo, Jens Nordahl, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen

Betalte over 140.000 kroner for drift og vedlikehold av plastisbanen i to uker

Ved forrige sesong var plastisbanen åpen i kun to uker. Til tross for det, var budsjettet for drift og vedlikehold av banen overskredet med rundt 43 prosent. Les hele saken

Til toppen