PÅ (SVARTSKOG)TOPP TRE: Denne fotoboksen har bragt inn godt over 6 millioner til statskassen i år.
Nyheter
PÅ (SVARTSKOG)TOPP TRE: Denne fotoboksen har bragt inn godt over 6 millioner til statskassen i år. (Bilde: Veronica Grude Docker)

Smil, du har mistet førerkortet!

Fotoboksen på Svartskog er den tredje mest innbringende fotoboksen i landet. I 2016 ble 79 (!) førerkort beslaglagt på innfartsåren til Oslo.

Det gjelder å ikke trykke for hardt på gasspedalen på E18 på Svartskog, da kan du fort få en saftig bot eller det som verre er. Fotoboksen på Svartskogtoppen er den tredje mest innbringende fotoboksen i landet og genertehele 6.321.500 kroner til statskassen. Og mer blir det nok i tiden som kommer!

FÆRRE ULYKKER: Terje Tutturen mener fotoboksen gjør nytten sin på dette ulykkespunktet. Her har ulykkene blitt færre etter boksen kom opp.
FÆRRE ULYKKER: Terje Tutturen mener fotoboksen gjør nytten sin på dette ulykkespunktet. Her har ulykkene blitt færre etter boksen kom opp. Foto: Veronica Grude Docker

 – Vi har 60 beslaglagte førerkort på Svartskog inn mot Oslo og 19 andre veien. Hovedsakelig er det utenlandske borgere som går i fotoboksen der oppe, sier Terje Tutturen rådgiver på trafikk i Øst politidistrikt.

Fartsgrensen på stedet er 80 kilometer i timen, men mange gambler med fart i forhold til hva de selv mener de har råd til. 

– Kjøres det over 116 kilometer i timen ryker førerkortet, det er grensen i 80-sonen. Vi ser veldig mange som ligger og kjører mellom 110-115. De tenker at 115 har jeg råd til men 117 får store konsekvenser. Mange baserer seg på hva de har råd til, en bot på 6-7000 kroner kan de ta, men de har ikke råd til å miste førerkortet, sier Tutturen.

Ps. Les mer under bildet og se på kartet hvor fotoboksen står!

FULL FART: Her går det ofte litt for fort, folk gambler med hvor mye de har råd til å tape, ifølge Tutturen.
FULL FART: Her går det ofte litt for fort, folk gambler med hvor mye de har råd til å tape, ifølge Tutturen. Foto: Veronica Grude Dock

Færre ulykker

Fotoboksen har stått oppe i flere år, og Tutturen mener den er med på redusere antall ulykker på stedet.

– Det var mange stygge ulykker på Svartskog før, nå er det mer og mer sjeldent. Det reduserer også antallet ulykker som kommunen må ta seg av gjennom det lokale brannvesenet. 

Han legger til at det er viktig at fotoboksen står der for å unngå store ulykker som skaper trafikkkaos på en av de viktigste veiene inn til hovedstaden. 

– Man må ha noen steder man kjører forbi hverandre, og når det først bulker der oppe står hele E18 stengt i tre-fire timer inntil man er ferdig. En ulykke oppå der medfører et stort samfunnsproblem ved at en hovedfartsåre blir stengt inn til Oslo, sier Tutturen.

 

Debatt Debattinnlegg

– Ny kurs nå!

"Høyre og KrF synes umettelige i sin appetitt på å bygge ned lokale skoger, selge kommunal eiendom og legge til rette for utbygging av Svartskog og Rikeåsen. MDG ønsker ny kurs i lokalpolitikken", skriver gruppelederen for Oppegård MDG, Jens Nordahl, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen