PÅ JOBB: Politiet får alltid ekstra med oppdrag på dager med dårlig vær.
Nyheter
PÅ JOBB: Politiet får alltid ekstra med oppdrag på dager med dårlig vær. (Bilde: Oppegård Avis)

Snøen skaper bilkaos

Snøfallet over natten har skapt trøbbel på morgenen. Politiet har fått mange meldinger om biluhell. Les hva mer de har rykket ut på det siste døgnet.

Det har vært rolig i kommunen gjennom natten i følge politiet. De største problemene har kommet på morgenen etter snøfallet i natt.

– Vi har generelt hatt utfordringer i dag når det gjelder snøføret. Helt fra morgenkvisten har det vært kjøretøy som av ulike årsaker sklir av veien, sperrer veien eller kjører inn i hverandre, sier operasjonsleder Erik Loe, i Øst politidistrikt.

Les også: Kjørte på motorsyklist

Feil kjørebane 

En bil kjørte inn i en annen i Skoglia på Vevelstad på Langhus tidligere i formiddag.

– Det ser ut som om det har gått bra. Det var ingen personskader, men føreren av det ene kjøretøyet, en mann i 30-årene ble kjørt til legevakten for sjekk, sier Loe.

Den ene bilen skal ha kommet over i feil kjørebane og hatt et sammenstøt med en annen bil.

– Kjøretøyet har kommet nedover mot Vevelstadveien og kommet over i feil kjørebane hvor den andre bilen har kommet oppover bakken, og da ble det et sammenstøt. Vi oppretter en sak på trafikkforholdet, vi får se hva det medfører av eventuelle reaksjoner for den parten som har skyld i det, sier Loe.

Kjørte seg fast

Føret var ikke optimalt i morges, og flere biler kjørte seg fast, noe som resulterte i køer helt ut på E6.

– Det begynte med noen biler og busser som kjørte seg fast,  og siden det var midt i rushen så ble det full kork med en gang. Det Begynte i området helt borte ved avkjøringen til gamle Vevelstadveien, og ble kø helt i tilbake til E6. Når vi fikk fjernet kjøretøyene løsnet det opp, sier Loe.

Ifølge politiet var det ingen sammenstøt eller pesronskader, men biler som hadde kjørt seg fast og sklidd av veien. 

Totalskadd hus

Klokken 07.15 fikk politiet inn en melding om en brann i Askim. Huset ble totalskadd, men ingen ble skadet i brannen. 

– Vi jobbet iherdig med å få tak i de fire som var registrert bosatt der. Vi var ikke sikre på om de var ute. De fikk vi etter hvert tak i, og heldigvis var huset tomt, for huset er totaltskadd, opplyser Loe

Det var lenge spredningsfare men brannvesenet fikk etter hvert kontroll, og brannen spredde seg ikke til andre boliger i nærhet, opplyser politiet. 

Les også: Eldre kvinne omkom i brann

Til toppen