Ulf Brox (81) Kolbotn: – Jeg synes det er fint, fordi det er spådd kaldere og da holder snøen seg. Det byr ikke på noen problemer for meg fordi jeg bor så nærme det meste. (Foto: Peder Blümlein)
Erik Matsen (68) Kolbotn: – Jeg synes det er pent, men kommunen kunne gjerne gjort litt mer for innbyggerene. Det er slett ikke måkt eller brøytet på fortauene i det hele tatt. (Foto: Peder Blümlein)
Hilde Hultin (51) Svartskog: – Jeg synes det er helt fantastisk! Jeg får sånn barnslig glede av snøen, så planen er egentlig å dra rett til Wüllerløypa for å stå på ski. (Foto: Peder Blümlein)
Halvor Endal (65) Kolbotn: –Jeg liker snø jeg. Det blir jo kaos, men det må man bare regne med. Jeg er glad at jeg ikke måtte ut i bil i dag morges da. (Foto: Peder Blümlein)
Inger Løvlien (66) Tårnåsen: – Det er jo litt trasig å gå ut da, men utenom det er det jo litt koselig med snøen og da. (Foto: Peder Blümlein)

Snøen skremmer ikke Oppegård-folket! Nei, tvert imot!

Det har lavet ned de siste dagene, men vi graver oss ikke ned her i kommunen, nei!

Natt til tirsdag og hele tirsdag morgen, ettermiddag og kveld stod bussene, bilene spant av veien, parkeringsplasser og gårdsplasser var nedsnødd og det var alt i alt et vær som man kanskje kan tenke at vi her i Oppegård ikke synes noe om, men neida, vi stortrives, selv om Kong Vinter åpnet alle slusene denne uken!

Vi har vært ute på gaten for å høre hvordan folk klarer seg i vinter-bonanzaen, og det er ikke bare folk vi har snakket med som har en positiv tilnærming til det hele! Bla deg rundt i bildekarusellen øverst for å se hva folket svarte.

Tok skiene fatt

Vi skal hele fem år tilbake for å finne lignende snø- og skiforhold som vi har akkurat nå her i Oppegård. Det ble kanskje litt vel mye tirsdag morgen for de fleste, men noen synes det er superstas med mye hvitt fra oven!

På bildet under ser du to av dem, nemlig Louise Angell (5) og Terese Angell (9) fra Oppegård.

– I motsetning til mange andre i dag, så koste vi oss med å gå til barnehagen, skolen og jobb. Biler stod fast på flatmark, og vi skled rolig forbi, forteller mamma Tonje.

GOD GLI: Louise Angell (5) og Terese Angell (9) fra Oppegård lot ikke være stoppe dem i å komme seg frem! Mens bilene spant seg fast, tok de skiene fatt tirsdag morgen! Foto: Privat

Knall i marka

Fordelen med all snøen som har kommet, er utvilsomt at det bidrar til enda bedre skiforhold her i kommunen og også utenfor kommunen i Sørmarka.

Skiforeningen jobber med å preparere løyper for oss, og nå foran helgen er det kilometer på kilometer med preppede løyper du kan kose deg med ute i skogene våre!

oavis.no finner du alltid oppdaterte føremeldinger fra Skiforeningen, og der har vi også en ultralokal skiløypeguide du kan orientere deg med!

Husk varme klær, en tursjokolade, og send oss bildene dine fra turen med emneknagg #oavis på Insta!

Til toppen