BEKREFTER SMITTE: Konstituert kommuneoverlege i Nordre Follo kommune, Kerstin Anine Johnsen Myhrvold.
Nyheter
BEKREFTER SMITTE: Konstituert kommuneoverlege i Nordre Follo kommune, Kerstin Anine Johnsen Myhrvold. (Foto: Sigbjørn Vedeld)

Spedbarn smittet av korona

Barnet er under tre måneder gammelt.

 

Et spedbarn under tre måneder i Nordre Follo kommune har testet positivt på korona-virus. Det bekrefter konstituert kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold i en pressemelding fra kommunen onsdag kveld. 

– Barnet er hjemme sammen med familien. Av hensyn til personvern vil vi ikke gi flere opplysninger, sier Myhrvold. 

Samme forholdsregler

Ingen har immunitet mot Covid-19, heller ikke spedbarn. Familier med spedbarn og småbarn må ta samme forholdsregler som alle andre når det gjelder å forebygge smitte, skriver kommunen i pressemeldingen. 

Spedbarn med feber skal ha legetilsyn

– Et spedbarn under tre måneder som får feber skal alltid vurderes av lege. Vanligvis også av barnelege på sykehus, uavhengig av mistanke om koronavirus eller ikke, sier Myhrvold.

Tidligere onsdag ble det kjent at en beboer i en kommunal bolig i Nordre Follo hadde testet positivt på korona. 

Nordre Follo kommune henviser til Folkehelseinstituttet for generell informasjon om smittefare for spedbarn. 

Nyheter Observasjoner av ulv

Fikk flere meldinger om ulv

Det har vært flere observasjoner av ulv i nærområdet. – Det dreier seg mest sansynlig om streifulver, og det er helt vanlig at de dukker opp i områder utenfor ulvereviret i Østmarka på denne tiden av året, sier fagansvarlig for ulveovervåkingen ved Statens naturoppsyn, Jan Huseklepp Wilberg. Les hele saken

Til toppen