Newton-rom (Bilde: Marte Antonsen)
Newton-rom (Bilde: Marte Antonsen)
Newton-rom (Bilde: Marte Antonsen)
Newton-rom (Bilde: Marte Antonsen)
Newton-rom (Bilde: Marte Antonsen)
Newton-rom (Bilde: Marte Antonsen)
Newton-rom (Bilde: Marte Antonsen)
Newton-rom (Bilde: Marte Antonsen)
Newton-rom (Bilde: Marte Antonsen)

Spennende skoleplaner

Kommunen vurderer å etablere et Newton-rom på en av skolene for å løfte interessen for realfag.

– Skal vi få landets beste skole, må vi våge å tenke nytt og prøve ut nye undervisningskonsepter som skaper engasjement hos våre elever. Etable- ring av et Newton-rom kan være en fin satsning for vår nye kommune, sier varaordfører Siv Kaspersen (H).

Hun sier Oppegård Høyre, KrF og Frp har kommet med felles verbalforslag og fikk støtte fra de andre partiene under det siste formannskapsmøtet. Ifølge vedtaket skal rådmannen legge frem et notat om muligheten for å etablere et Newton-rom på en skole i Oppegård for å øke interessen for realfagene. Et samarbeid med næringslivet skal inngå i vurderingen.

PS! Saken fortsetter under bildet. Kikk på noen eksempler på et Newton-rom i bildekarusellen øverst i saken!

ROBOT OG MATTE: Det anbefales å starte med en velutprøvd modull som robot og matematikk, og utvikle den senere med en annen modull.
ROBOT OG MATTE: Det anbefales å starte med en velutprøvd modull som robot og matematikk, og utvikle den senere med en annen modull. Foto: Marte Antonsen

 

29 Newton-rom

Et Newton-rom er et praktisk, spennende innredet og teknologisk velutstyrt undervisningslokale, med fokus på naturfag, matematikk og teknologi.

– Siden det første Newton-rommet ble etablert i Harstad i 2007, har det vært størst trøkk i Nord-Norge, men nå er det stor interesse for konseptet i hele landet og utenlands. I Akershus er det foreløpig kun Nannestad kommune som har et Newton-rom i drift, sier konseptutvikler Rigmor Angler.

Hun sier per i dag finnes det 29 Newton-rom i drift i Norge og ett Newton-rom i Danmark. I tillegg finnes det rundt 20 andre prosjekter i etableringsfasen.

STORE PLANER: Kaspersen har stor tro på et Newton-rom for å styrke realfaget.
STORE PLANER: Kaspersen har stor tro på et Newton-rom for å styrke realfaget. Foto: Yana Stubberudlien

For ungdomstrinnet

– Vi har utviklet over 30 moduler innen ulike fagområder som for eksempel energi, roboter og matematikk, solcelleproduksjon, kyst- og havbruk, verdensrommet, dyr og planter i faresonen, geologi og teknologi, sier Angler.

Varaordføreren sier selv om tilbudet kan bli etablert på en skole i Oppegård, vil alle elever på samme skoletrinn få tilbudet. Hun synes det ville være spennende å få etablert et Newton-rom for elevene på ungdomstrinnet, selv om barnetrinnet også er aktuelt.

Nyheter

Vil redusere åpningstiden for lokal daglegevakt i Oppegård

Åpningstiden for daglegevakten i Oppegård kommune foreslås redusert med fire timer per døgn. Fra klokken 16:00 til klokken 08:00 i hverdager blir du henvist til Ski kommunale legesenter. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

Kommunen kjøpte ulovlige midler til vedlikehold av plastisbanen

Kommunen har kjøpt to typer vedlikeholdsmidler for å vaske og polerere plastisbanen med. Etter en drøy måned viser det seg at begge midler er ulovlige. Kommunen stanser nå vedlikehold av plastisbanen. Les hele saken

Til toppen