ELEKTRISK DEBATT: Kommunens elektriske bysykler er forelpøpig satt ut bare i gamle Ski kommune. Nå planlegges det utvidelse nordover neste år. Dette er ladestasjonen på Vevelstad stasjon.
Nyheter
ELEKTRISK DEBATT: Kommunens elektriske bysykler er forelpøpig satt ut bare i gamle Ski kommune. Nå planlegges det utvidelse nordover neste år. Dette er ladestasjonen på Vevelstad stasjon. (Foto: Sigbjørn Vedeld)

– Stopp dette snarest

Debatten om bysyklene raser videre. Halvor Stormoen (H) mener tilbudet ikke bør være en kommunal oppgave.

Debatten kom raskt i gang da kommunen publiserte at de hadde satt ut de elektriske bysyklene, og den giret seg videre opp da Oppegård Avis publiserte sin sak tirsdag kveld.

SIER STOPP: Halvor Stormoen mener kommunen ikke skal drive utleie av elektriske bysykler.

– Fantastisk tilbud! Da det ble vedtatt i Ski kommune var det den første kommunen i landet med elbysykkelordning. Håper det blir så populært at det kan utvides etter hvert, skrev varaordfører Hans Marting Enger (MDG) tirsdag kveld.

Forbauset

Høyre-politiker Halvor Stormoen har også vært sterkt delaktig i debatten, og til lokalavisen sier Stormoen at han er svært forbauset over at man ufortrødent fortsetter arbeidet med dette som en kommunal oppgave.

– Det er fint med elsykler, men når skal man ta inn over seg at vi er på vei inn i en ny tid? Med varslet skattenedgang på 70 millioner, så er det på tide å reagere. Det pekes også stadig på en overarbeidet administrasjon i disse vanskelige tider. Stopp dette snarest, sier Halvor Stormoen til Oppegård Avis.

Private

Han mener bysyklene kan være et godt tilbud dersom noen private finner dette lønnsomt å drive.

– Her stopper man altså skuffeklare investeringsprosjekter mens renten er nær null (Finstad og Fram med skole og haller), mens driften fortsetter som før. Det er sterkt anmodet fra sentralt hold om at nå trengs investeringer, som igjen bidrar til sysselsetting, og derved sårt tiltrengte skatteinntekter. Elsykler i Kommunal regi bidrar ikke, skriver Halvor Stormoen i en melding til Oppegård Avis.

Nyheter Oljeutslipp til Tussetjern

Kystverkets beregning av oljeutslipp: 350 liter

Kystverket krever at Langhus-firmaet som er ansvarlig for oljeutslipp til Tussetjern må gjøre rede for tiltak innen 9. juli. Det tas nå utgangspunkt i utslipp av 350 liter olje, som er mye større enn det kommunens antydninger viste. Les hele saken

Nyheter Oljeutslipp til Tussetjern

– Det er veldig uheldig for oss

Mellom 25 og 30 liter utvannet hydraulikkolje har lekket ut fra en hydraulikktank hos Regnbuen Gjenvinning på Langhus, ifølge logistikk- og HMS-ansvarlig Jan Bjørheim i Regnbuen Gjenvinning AS. Les hele saken

Til toppen