FORNØYDE: Dugnadsgjengen bak loppemarkedene og innsamlingen i går kunne glede seg over store mengder lopper fra folket i Oppegård.
Nyheter
FORNØYDE: Dugnadsgjengen bak loppemarkedene og innsamlingen i går kunne glede seg over store mengder lopper fra folket i Oppegård. (Foto: Bjørn Eilert Eriksen)

Stor-innrykk av lopper til korpsene

Alt ligger til rette for loppe-bonanza og kupp etter kupp for korpsene våre.

Det er tid for loppemarkeder igjen, og det er en fryd både for folk og for korpsene våre.

17.45 ble første leveranse av lopper innlevert under den første innsamlingen, og med tanke på mengden som har kommet inn, ligger alt til rette for at det blir knakandes bra loppemarkeder i tiden som kommer.

NB! Saken fortsetter under bildet!

MYE: Her ser du et bilde fra den første innsamlingen av lopper. Det blir nok garantert loppe-bonanza i år også! Foto: Privat

Livsnerven

Loppemarkedene er selve livsnerven for skolekorpsene. Det koster penger å drive og utvikle et korps.

En god omsetning på loppemarkedet er helt nødvendig for å kunne finansiere instrumenter og uniformer, og for å kunne leie inn profesjonelle instruktører.

Les også: Skal ikke se bort fra en ordførerparodi eller to, ifølge Jesper

– Heldigvis ser vi at oppegårdfolket støtter opp om loppemarkedene i kommunen. Vi ser ingen tegn til at interessen for loppemarked er avtakende, snarere tvert imot. Vi har mange gjengangere på loppemarkedet vårt, men det kommer også stadig nye grupper til, særlig blant de yngre. Loppemarked er rett og slett blitt kult. Økende miljøbevissthet og mer fokus på gjenbruk er nok en av årsakene, sier loppegeneral Knut Grønntun i Kolbotn pike- og guttemusikkorps.

Les også: Alt om loppeinnsamlingen

– Loppemarkedene i Oppegård holder høy kvalitet, og loppene blir bedre og bedre for hvert år. Mange av loppene vi får inn er ikke engang pakket ut av emballasjen, sier Grønntun.

NB! Saken fortsetter under bildet!

MYE: Her ser du et bilde fra den første innsamlingen av lopper. Det blir nok garantert loppe-bonanza i år også! Foto: Privat

Her skjer det!

Her er til slutt en oversikt over loppemarkedene fremover:

Allerede neste helg kan du få med deg to bare på Kolbotn. Da arrangerer nemlig både Kolbotn pike- og gutte-musikkorps og Tårnåsen skolekorps sine loppemarked.

  • Kolbotn pike- og guttemusikkorps: Lørdag 28. og søndag 29. april på Ingieråsen skole.
  • Tårnåsen skolekorps: Lørdag 28. og søndag 29. april på Hellerasten skole.
  • Oppegård skolemusikkorps: Lørdag 5. og søndag 6. mai på Greverud skole.

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen