SLIK KAN DET SE UT: Her kan du se Skiveien og Skrenten (sett fra nordvest) med terrasserte atriumhus fordelt på fire nybygg. Nederst til høyre kan du se Kolbotnveien med Kullebund gård og Stabburet.
Nyheter
SLIK KAN DET SE UT: Her kan du se Skiveien og Skrenten (sett fra nordvest) med terrasserte atriumhus fordelt på fire nybygg. Nederst til høyre kan du se Kolbotnveien med Kullebund gård og Stabburet. (Bilde: LPO Arkitekter)

Store boligplaner på Skrenten

Sjekk planene for Kolbotns østside. Flere boliger er planlagt, og noen bygg er tenkt revet.

Det er ikke bare rundt Sentrumsbygget det er store boligplaner på Kolbotn for tiden. Også Skrenten foreslås utviklet, og her planlegges det terrasserte atriumhus for barnefamilier.

– Utforming av tomtens skrånende terreng med terrasserte atriumhus gir store private uterom med gode utsikts- og solforhold. Her kan det tilrettelegges for større og mindre boliger som også kan gå over to etasjer, sier arkitekt Mari Nysveen Hellum i LPO arkitekter.

PS! Saken fortsetter under bildet!

REFERANSEPROSJEKT FOR SKRENTEN: Siedlung Halen i Sveits.
REFERANSEPROSJEKT FOR SKRENTEN: Siedlung Halen i Sveits. Foto: LPO Arkitekter

 

– Lavt prisnivå

Hun påpeker at ved å skjerme boligens utearealer mot støy fra Skiveien, og tilrettelegge med aktivitetssoner for lek og opphold rettet mot barn og ungdom, vil de gjøre konseptet mer attraktivt for barnefamilier enn for eldre.

– Prisnivået her vil være lavere enn i det nye Sentrumsbygget, sier Knut Halvor Hansen i Bykon.

Les også: Se hvordan det kan bli på Kolbotn!

De fire nybyggene foreslås i ulik høyde, men med større høyde enn i kommunens fors- lag til områdereguleringen. Det foreslås høyden på opptil syv etasjer til boliger og to etasjer til næring, der den ene er under bakken, samt et p-hus under bakken for 220 plasser.

PS! Saken fortsetter under bildene!

NYTT BOLIGOMRÅDE: Ifølge konseptprosjektet er det store utviklingsplaner for Skrenten. Slik ser det ut i området i dag.
NYTT BOLIGOMRÅDE: Ifølge konseptprosjektet er det store utviklingsplaner for Skrenten. Slik ser det ut i området i dag. Foto: Anders Nordheim Dahl

 

SLIK KAN DET SE UT: Her kan du se Skiveien og Skrenten (sett fra nordvest) med terrasserte atriumhus fordelt på fire nybygg. Nederst til høyre kan du se Kolbotnveien med Kullebund gård og Stabburet.
SLIK KAN DET SE UT: Her kan du se Skiveien og Skrenten (sett fra nordvest) med terrasserte atriumhus fordelt på fire nybygg. Nederst til høyre kan du se Kolbotnveien med Kullebund gård og Stabburet. Foto: LPO Arkitekter

Større dagligvarebutikk

Konseptet handler også om etablering av 5.500 kvadratmeter næring langs Skiveien, hvorav den største andelen foreslås samlet i den nordligste delen, vis-a-vis Kullebund gård. Minst 2000 kvadratmeter av næringen foreslås samlet i underetasjen til det nordligste nybygget, i form av en større dagligvarebutikk som Meny.

REFERANSEPROSJEKT FOR SKRENTEN: The Mountain i København.
REFERANSEPROSJEKT FOR SKRENTEN: The Mountain i København. Foto: LPO Arkitekter

På gateplanet, det vil si i nybyggets første etasje, foreslås etablering av større butikker som Jernia og Jysk, samt butikker innen helse, sport og fritid, med adkomst fra fasade mot Skiveien.

– Handelstilbudet i Skiveien vil supplere handelen i sentrumsområdet, forsterke aktiviteten i byrommet og sammenhengen til Kolbotn sent- rum, sier Nysveen Hellum i LPO arkitekter.

Det foreslås også en forbindelse med trapp/sti og skråheis/sykkelheis fra Skiveien og oppover Skrenten.

– Denne forbindelsen vil gi en viktig kobling mellom Kolbotn sentrum og bebyggelsen i øst, sier Nysveen Hellum.

Nyheter Hogsten langs Kolbotnvannet

Utbyggeren fikk grønt lys til å hogge ned titalls trær i kantsonen

Tidligere denne uken fikk Oppegård Avis flere meldinger fra innbyggerne som reagerer på at utbyggeren av Storebukta og Veslebukta hadde hogget ned flere løvtrær langs Kolbotnvannet, en til fire meter fra vannet. Det viser seg at utbyggeren har fått tillattelse fra kommunen. Les hele saken

Nyheter Politiets Nasjonale Beredskapssenter

Fraskriver seg ansvaret for nabovarsling

Ifølge prosjektsjef for Politiets Nasjonale Beredskapssenter (PNB), Paul Torgersen, er det ingen krav til forhåndsvarsling av støyende aktivitet fra byggeplassen på Taraldrud. Kommunen er ikke interessert i dette heller. – Støytesting og eventuell varsling av naboer er beredskapssenterets ansvar, sier fagsjef Kjersti Gram Andersen i Nordre Follo kommune. Les hele saken

Nyheter Idrettslaget og politiet advarer

Eldre mann blottet seg og onanerte ved klubbhuset på Sofiemyr

Mandag fikk politiet meldinger om flere tilfeller av blotting i Follo. Den første hendelsen skjedde på Sofiemyr klokken 17:00 da en eldre mann blottet seg og onanerte for en ung kvinne og en yngre jente like ved klubbhuset. Les hele saken

Til toppen