Nyheter ELG I NABOLAGET

Storfint besøk

Disse to fant det for godt å ta en tur i Fageråsveien i Oppegård nylig. Se video.

De fleste sov nok godt da det bokstavelig talt dukket opp et storfint besøk i Fageråsveien i Oppegård nylig. Søndag 16. september litt over klokken syv var familien Guldhav tidlig oppe for å dra på svømmestevne.

– Da vi kom ut døra så vi et litt spesielt besøk nede hos en av naboene. Det store hodet til elgen stakk opp over hekken til naboen, forteller Erik Guldhav.

Elgkua og kalven ante tydeligvis fred og ingen fare da de sto der og forsynte seg av hekken. Erik Guldhav tok opp mobilen og filmet.

– Da jeg gikk litt nærmere, ble de raskt oppmerksomme på meg og satte avgårde mot skogen igjen, forteller han.

Zoolog Petter Bøckman sier til Oppegård Avis at det er to hovedgrunner til at elg trekker mot bebyggelse.

– Først og fremst er det varmere enn i skogen. I tillegg har elgjakta startet, og da har vi sett flere eksempler på at elgen trekker mot mer tettbygde strøk.

– Kan elgen angripe?

– Kommer du brått på den slik at den skvetter, kan det skje at elgen angriper. Det er ikke noe gøy - for å si det forsiktig. En elgku med kalv skal man også være ekstra forsiktig med. I de fleste tilfeller er du uansett på såpass stor avstand at elgen i stedet stikker av, sier Petter Bøckman.

Debatt Omstridt omregulering på Svartskog

Hvorfor må Eventyrskogen på Svartskog ofres?

"På Svartskog vinner utbyggers interesser over allmennhetens. Uten begrunnelse banker Høyre gjennom godkjenninger på tross av alle faglige krav og råd og stikk i strid med rådmannens anbefaling", skriver Hans Martin Enger (MDG) i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Nyheter Setningsskader i Kolben kulturhus

Har sunket 40 centimeter

Grunnen rundt Kolbens sørøstlige hjørne og noen meter ut fra bygget mot Kolbotnvannet, har sunket opp mot 40 centimeter. Det er også registrert setningsskader i bygget som gir seg utslag i sprekker i gulv og vegger enkelte steder. – Kolben står på peler til fast grunn, og det er derfor minimal risiko for at bygget synker, sier kommunen. Les hele saken

Til toppen