Nyheter ELG I NABOLAGET

Storfint besøk

Disse to fant det for godt å ta en tur i Fageråsveien i Oppegård nylig. Se video.

De fleste sov nok godt da det bokstavelig talt dukket opp et storfint besøk i Fageråsveien i Oppegård nylig. Søndag 16. september litt over klokken syv var familien Guldhav tidlig oppe for å dra på svømmestevne.

– Da vi kom ut døra så vi et litt spesielt besøk nede hos en av naboene. Det store hodet til elgen stakk opp over hekken til naboen, forteller Erik Guldhav.

Elgkua og kalven ante tydeligvis fred og ingen fare da de sto der og forsynte seg av hekken. Erik Guldhav tok opp mobilen og filmet.

– Da jeg gikk litt nærmere, ble de raskt oppmerksomme på meg og satte avgårde mot skogen igjen, forteller han.

Zoolog Petter Bøckman sier til Oppegård Avis at det er to hovedgrunner til at elg trekker mot bebyggelse.

– Først og fremst er det varmere enn i skogen. I tillegg har elgjakta startet, og da har vi sett flere eksempler på at elgen trekker mot mer tettbygde strøk.

– Kan elgen angripe?

– Kommer du brått på den slik at den skvetter, kan det skje at elgen angriper. Det er ikke noe gøy - for å si det forsiktig. En elgku med kalv skal man også være ekstra forsiktig med. I de fleste tilfeller er du uansett på såpass stor avstand at elgen i stedet stikker av, sier Petter Bøckman.

Debatt Utbygging på Myrvoll

Antropocen på Myrvoll

"Utbyggingen på Myrvoll får stå som et skrekkens eksempel, der store områder med natur er utradert rundt det som skulle og burde være en utbygging konsentrert på den gamle Trelasttomten, men som til de grader este ut over sine bredder og medførte masseødeleggelse", skriver leder for Naturvernforbundet i Oppegård, Mariella Nora Isabella Filberg Memo, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen