Nyheter ELG I NABOLAGET

Storfint besøk

Disse to fant det for godt å ta en tur i Fageråsveien i Oppegård nylig. Se video.

De fleste sov nok godt da det bokstavelig talt dukket opp et storfint besøk i Fageråsveien i Oppegård nylig. Søndag 16. september litt over klokken syv var familien Guldhav tidlig oppe for å dra på svømmestevne.

– Da vi kom ut døra så vi et litt spesielt besøk nede hos en av naboene. Det store hodet til elgen stakk opp over hekken til naboen, forteller Erik Guldhav.

Elgkua og kalven ante tydeligvis fred og ingen fare da de sto der og forsynte seg av hekken. Erik Guldhav tok opp mobilen og filmet.

– Da jeg gikk litt nærmere, ble de raskt oppmerksomme på meg og satte avgårde mot skogen igjen, forteller han.

Zoolog Petter Bøckman sier til Oppegård Avis at det er to hovedgrunner til at elg trekker mot bebyggelse.

– Først og fremst er det varmere enn i skogen. I tillegg har elgjakta startet, og da har vi sett flere eksempler på at elgen trekker mot mer tettbygde strøk.

– Kan elgen angripe?

– Kommer du brått på den slik at den skvetter, kan det skje at elgen angriper. Det er ikke noe gøy - for å si det forsiktig. En elgku med kalv skal man også være ekstra forsiktig med. I de fleste tilfeller er du uansett på såpass stor avstand at elgen i stedet stikker av, sier Petter Bøckman.

Debatt Lerduebanen

– Setter foreningens fremtid på spill

"Ved å legge ned Ole Haug-lerduebane uten å samtidig ha en alternativ plassering til skytebanen, står hele Oppegård jeger- og fiskerforenings fremtid på spill fra og med 1. januar 2020", skriver Arild Burud i sitt leserinnlegg. Les hele saken

Til toppen