KJEDER SEG IKKE: Anne Hodne Endal ser frem til pensjonist-
tilværelsen og tror ikke hun kommer til å kjede seg.
Nyheter
KJEDER SEG IKKE: Anne Hodne Endal ser frem til pensjonist- tilværelsen og tror ikke hun kommer til å kjede seg. (Bilde: )

– Stortrives som pensjonist!

Anne Hodne Endal (65) har jobbet i skoleverket i 40 år, de siste ni årene som rektor på Kolbotn skole. Nå har hun forlatt sjefsstolen, med litt vemod, men er klar for tilværelsen som pensjonist.

Det er en lang karrière i skoleverket Hodne Endal har å se tilbake på. Hun har vært lærer, undervisningsinspektør og rektor. Det er vemodig å
gi fra seg stafettpinnen, men
en avgjørelse hun var klar for å ta.

– Jeg har brukt mye tid på å bestemme meg. Jeg har jobbet 40 år i skoleverket. Jeg trivdes kjempegodt med å være lærer i 21 år, undervisningsinspektør på Tårnåsen i 10 år, og som
rektor. Jeg har vært sliten noen ganger, men aldri demotivert, sier Hodne Endal.

Riktig tid

Tidligere i vinter forlot hun skuta og siden 1. mars har rektoren vært pensjonist.

– Jeg har stor tiltro til Kristin Hovde Høidal som jeg kjenner så godt. Og til personalet. De klarer seg utmerket godt uten meg, og det er såpass mye som skal startes opp nå, som utbygging av skolen, at jeg kjente det var riktig tid, sier Hodne Endal, som ikke er redd for å kjede seg i den nye tilværelsen.

– Jeg har tenkt på sikt at jeg må bruke hodet. Kanskje ta opp et språk. Jeg er engasjert i frivillig arbeid og det kommer jeg til å fortsette å være. Jeg tror ikke jeg får fritidsproblemer, men jeg må ha litt tid på å lande, smiler den avtroppede rektoren.

Stolt

Er det én ting hun alltid kommer til å huske, er det 90-års jubiléet til Kolbotn skole.

– Vi leide Kolben og hadde 350 elever på scenen. Det kommer jeg aldri til å glemme, for det var veldig spesielt. Jeg har trivdes veldig godt som rektor på Kolbotn skole. Det er utrolig mange hyggelige elever, fantastisk personale og foreldre som står på. Jeg har vært stolt av å være rektor der, avslutter hun.

Til toppen