STRIKKER FOR TV-AKSJONEN: Ordfører Thomas Sjøvold ble med på strikkedugnad tirsdag denne uken på Frivillighetssentralen. Bak fra venstre: Ida Madeleen Moe, leder for Frivllighetssentralen, og Lena Shumilova. Foran fra venstre: Mona Egén Mobæk, Abida Akhtar, Gunvor Orderud, Elisabeth Skaugerum og Taliso Ali Ibrahim.
Nyheter
STRIKKER FOR TV-AKSJONEN: Ordfører Thomas Sjøvold ble med på strikkedugnad tirsdag denne uken på Frivillighetssentralen. Bak fra venstre: Ida Madeleen Moe, leder for Frivllighetssentralen, og Lena Shumilova. Foran fra venstre: Mona Egén Mobæk, Abida Akhtar, Gunvor Orderud, Elisabeth Skaugerum og Taliso Ali Ibrahim. (Sigbjørn Vedeld)

Strikker for TV-aksjonen

Alle bidrar når det skal strikkes for TV-aksjonen. Selv ordføreren er med.

Søndag 21. oktober er det klart for årets TV-aksjon til inntekt for Kirkens Bymisjon. I forkant av aksjonen pågår den store strikkeduellen mellom Oppegård og Ski.

Konkurransen er i all vennskapelighet, men det blir spennende å se hvilken kommune som klarer å produsere flest skjerf.

Skjerf på stasjonen

Denne uken ble også ordfører Thomas Sjøvold med for hjelpe strikkerne på Frivillighetssentralen.

– Det er foreløpig ikke gjort telling, men jeg tror vi ligger godt an, sier Sjøvold.

Tirsdag 16. oktober skal det gjøres opp regnskap og en vinner-kommune vil kåres. Da skal alle skjerfene henges opp og deles ut på Kolbotn stasjon.

FIKK HJELP: Latteren satt løst da ordføreren tok synåla fatt. Sigbjørn Vedeld

 

Ordføreren må innrømme at han ikke har så mye på bidra med på selve strikkingen.

– Mitt engasjement ligger hos TV-aksjonen. Vi trenger enda flere bøssebærere. Husk at årets TV-aksjon også er en lokal aksjon. Det finnes sambygdinger blant oss i Oppegård som går god hjelp av Kirkens Bymisjon, sier Sjøvold.

Oppfordrer til å gi

På Frivillighetssentralen fikk ordføreren likevel en jobb med å sy på merker på de ferdige skjerfene.

– Jeg var ganske god til å sy på skolen, så dette klarer jeg fint, sier han, mens han får litt instruksjoner fra Mona Egén Mobæk.

Ordføreren vil ikke bare konkurrere om å få laget flest skjerf.

– Jeg håper også at kommunens innbyggere kaster seg inn i kampen om å bli den mest spandable kommunen på TV-aksjonen neste søndag, sier Thomas Sjøvold.

Nyheter Ny Kolbotn skole

Foreløpig budsjettsprekk på 88 millioner kroner

I september 2018 ble det vedtatt å bevilge 444 millioner kroner til ny Kolbotn skole. Nå viser det seg at det er behov for 88 millioner ekstra. Rådmannen anbefaler å utsette rehabilitering av de to vernede bygningene, men til tross for den eventuelle utsettelsen, vil det bli behov for ekstra bevilgninger på over 40 millioner kroner. Les hele saken

Nyheter Ny Kolbotn skole

– Dette kan få konsekvenser for andre skoleprosjekter

Investeringer til andre viktige skoleprosjekter i Nordre Follo kan bli utsatt som følge av Kolbotn skole-saken, mener Camilla Hille (V), som er utvalgsleder for oppvekst, idrett og kultur i Nordre Follo kommune. Les hele saken

Til toppen