BLE DETTE KORREKT?Senterleder Marianne Thoresen-Larsen tester at ladekabelen passer familiens ladbare hybrid.
Nyheter
BLE DETTE KORREKT?Senterleder Marianne Thoresen-Larsen tester at ladekabelen passer familiens ladbare hybrid. (Foto: John Berge)

Strømmer på med ladestasjoner

Elbileiere som besøker Kolbotn torg får hele 17 nye, etterlengtede alternativer. Arbeidet har gått raskere enn forventet.

Det er nemlig Kolbotn torg som har investert i nye ladestasjoner.

Seks nye ladeautomater er nå satt opp på rekordtid foran uteparkeringen til høyre for senteret, mens det er etablert sju nye nede i garasjeanlegget. Disse er plassert like ved bilpleie-butikken.

Senterkjeden Citycon har hatt oppdraget ute på anbud og BKK Energitjenester ble valgt som leverandør. De igjen hadde karene fra BK anlegg på asfaltering torsdag 28. mai.

Måtte grave

Det måtte nemlig graves i bakken – fra parkeringsplassen og ned til innkjørselen til garasjeanlegget – for å koble til strømmen i trafostasjonen der.

NYE LADERE: Senterleder Marianne Thoresen-Larsen og driftsleder Edvard Haugom ved Kolbotn Torg er klar til å ønske kundene velkomne til nye el-bil-ladere både på utendørs- og innendørsparkeringen. Foto: John Berge

– Vi har hatt lademuligheter nede i garasjen, men de var av den gammeldagse typen og ikke egnet for dagens elbiler, forteller driftssjef Edvard Haugom, som har vært med på kjøpesenterdriften siden senteret var nytt i 2008.

– Vi vet at elbil-lading er ønsket av mange i sentrum av Kolbotn. Det har vært et svært etterspurt tilbud, og vi gleder oss stort til å tilby denne tjenesten her på senteret, sier senterleder Marianne Thoresen-Larsen.

Hun har tatt med seg familiens flunkende nye BMW, en hybrid, til vår vesle «fotosession» ved de nye laderne.

Midten av juni

De er nemlig ikke oppkoblet pr. slutten av mai, men – det blir de veldig snart. Trolig allerede i midten av juni.

PS! Saken fortsetter under bildet!

VISER IGJEN: Ladestasjonene utendørs blir snart koblet på og vil være i drift fra midten av juni. Foto: John Berge


– Denne bilen kan kjøre sju mil med fulladet batteri, forteller Marianne om BMW-en. Hun tar først feil ladekabel.

– Hm, denne er ikke riktig, nei!

Betaling ikke avklart

Det finnes to hovedtyper av ladere for elbiler, og fire av de nye ladeboksene utenfor senteret har begge typene. De to andre laderne som står ute er såkalte lynladere.

– Det er jo gratis å parkere nede i kjelleren, og det koster penger her ute. Hvordan blir det videre?

– Det må vi få komme tilbake til snart, sier senterlederen med et lurt smil.

Se video av de nye ladestasjonene utenfor Kolbotn torg: 

 

Nyheter Politiets Nasjonale Beredskapssenter

Fraskriver seg ansvaret for nabovarsling

Ifølge prosjektsjef for Politiets Nasjonale Beredskapssenter (PNB), Paul Torgersen, er det ingen krav til forhåndsvarsling av støyende aktivitet fra byggeplassen på Taraldrud. Kommunen er ikke interessert i dette heller. – Støytesting og eventuell varsling av naboer er beredskapssenterets ansvar, sier fagsjef Kjersti Gram Andersen i Nordre Follo kommune. Les hele saken

Nyheter Idrettslaget og politiet advarer

Eldre mann blottet seg og onanerte ved klubbhuset på Sofiemyr

Mandag fikk politiet meldinger om flere tilfeller av blotting i Follo. Den første hendelsen skjedde på Sofiemyr klokken 17:00 da en eldre mann blottet seg og onanerte for en ung kvinne og en yngre jente like ved klubbhuset. Les hele saken

Til toppen