GRISEGODE PRODUKTER: Hilde Hammer Aukrust, på Gården på Svartskog, har de perfekte grisene for Andreas Kleven-Felloni å lage italiensk spekemat av.
Nyheter
GRISEGODE PRODUKTER: Hilde Hammer Aukrust, på Gården på Svartskog, har de perfekte grisene for Andreas Kleven-Felloni å lage italiensk spekemat av. (Bilde: )

Svinaktig godt

Gården på Svartskog har noe ikke alle andre har. De har griser som gjør seg perfekt til italiensk spekemat.

Det er ikke mange gårdsbruk eller bønder her i Oppegård. Faktisk er vi antakelig den kommunen i Norge som har færrest antall traktorer og gårdsdyr per antall innbyggere. Men på én gård drives det full gårdsomhet, og det er kortreste og grisegode kvalitietsprodukter som gjelder der i gården, bokstavelig talt.

På Svartskog finner du Søndre Oppegård gård, bare et steinkast unna Oppegård kirke.

Her driver ekteparet Hammer Aukrust med dyr, og med kortreiste produkter. Produktene deres er kjent langt utenfor Oppegårds grenser, og det er nettopp kvaliteten på produktene som gjør gården så velkjent. I tillegg er gården også leverandør til flere av rettene på Gamle Tårnuhset restaurant på Kolbotn. Nå skjer det enda mer!

Hilde Hammer Aukrust og Andreas Kleven-Felloni har inngått et samarbeid for å lage fantastiske, italienske spekeprodukter. Hammer Aukrust har grisene og Kleven-Felloni kan håndtverket, da er det ikke rart at sluttresultatet blir bra.

– Det er en «match made in heaven», sier Hammer Aukrust om samarbeidet.

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

HAR DET GODT: Grisene stortrives på Svartskog!
HAR DET GODT: Grisene stortrives på Svartskog! Foto: Veronica Grude Docker

Perfekt rase

På Gården på Svartskog har Hammer Aukrust, blant annet, Mangalitsagriser. Det er denne typen gris som gjør seg spesielt godt til den tradisjonelle, italienske spekematen Kleven-Felloni vil lage og som var opprinnelsen til samarbeidet.

– Jeg lette etter noen som hadde denne rasen, og fikk høre at de hadde det på Oppegård, sier Kleven-Felloni, som holder til på Årnes med sin spekeproduksjon.

Dit opp kjører Svartskog-bonden med grisene når tiden er inne. Så forvandles de til pølser, skinker og pancetta, som senere ender opp på steder som Fru K på The Thief, Thon Hotel Gardermoen og Villa Paradisio restaurantene.

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

GRISEGODE PRODUKTER: Hilde Hammer Aukrust, på Gården på Svartskog, har de perfekte grisene for Andreas Kleven-Felloni å lage italiensk spekemat av.
GRISEGODE PRODUKTER: Hilde Hammer Aukrust, på Gården på Svartskog, har de perfekte grisene for Andreas Kleven-Felloni å lage italiensk spekemat av. Foto:

Samarbeid

De to har utvilket et samarbeid når det gjelder gris og ferdig produkt, og de er svært fornøyde med avtalen.

– Vi har en avtale om et samarbeid om råvarer og håndverk, som gjør at vi ikke må ut med de store summene nå i startfasen, sier Hammer Aukrust.

– Det er spennende å jobbe med Hilde. Hun er veldig opptatt av god mat. Det var viktig for meg at hun hadde en mening om sluttproduket, sier Kleven-Felloni.

– Grisene har det bra

Begge er lidenskapelig opptatt av mat og å produsere gode sluttprodukter.

– Det er viktig at grisene har det bra, sier Kleven- Felloni, og på Svartskog har de det grisegodt!

– Jeg er veldig opptatt av råvaren. Foring, alder, hvor lenge den har gått ute, og i hvilket vær, spiller inn på veksthastigheten til grisen, som igjen gir bedre kvalitet på kjøttet, forteller en entusiastisk grisebonde.

LAGER MYE GODT: 
LAGER MYE GODT:  Foto: Veronica Grude Docker

 

Til toppen