STENGT: Svømmehallen er stengt på grunn av et stort antall fliser som har løsnet.
Nyheter
STENGT: Svømmehallen er stengt på grunn av et stort antall fliser som har løsnet. (Foto: Yana Stubberudlien)

Svømmehallen stengt på ubestemt tid

Ifølge Oppegård kommune har det løsnet et stort antall fliser i svømmebassenget på Sofiemyr. Kommunen jobber med å få oversikt over skadene.

Svømmehallen på Sofiemyr er midlertidig stengt på ubestemt tid på grunn av et stort antall fliser som har løsnet. Foreløpig kan ikke kommunen si noe om omfanget av skadene eller hvor lang tid det vil ta før svømmehallen kan åpnes igjen. 

– Vi ser på omfanget og hva som er årsaken. Samtidig ser vi på løsninger for at bassenget kan brukes igjen så raskt som mulig, opplyser fungerende rådmann Else Karin Myhrene. 

Alternative løsninger

FOR TIDLIG: Fungerende rådmann, Else Karin Myhrene, sier det er for tidlig å vite skadeomfanget og når hallen kan gjenåpnes. Foto: Jan Walbeck

Kommunen opplyser om at de nå jobber med alternative løsninger for de som skal ha svømmeopplæring, da de ikke regner med at bassenget vil være i stand igjen til skolestart. 

– Vi regner med at vi vil få en mer detaljert oversikt over omfang, konsekvenser og muligheter i løpet av de nærmeste ukene. Dette er høyt prioritert, sier Myhrene.

Kommunen vil foreløpig ikke gå ut med hvilke alternative løsninger det jobbes med. 

– Vi vil først få snakke med de som er aktuelle selv før vi går ut med det i media, men det er klart at både nabokommunene våre og andre Follo-kommuner er muligheter vi ser på. Vi jobber nå med å få oversikt over omfang og ulike muligheter for å få bassenget opp igjen.  Når vi får et klarere bilde av hvor lang tid det vil ta, vil vi også kunne si noe om hvor lenge vi vil ha behov for alternativ svømmeundervisning, sier Myhrene.

 – Hva blir alternativene til idretten?

– Det er det nok for tidlig å si noe om og idretten selv som må svare på, men vi er i dialog med idretten om situasjonen. Nå må vi alle først få oversikt over situasjonen, muligheter og tidsaspekt.

– Hvilke tiltak vil bli vurdert, og hva er kostnadsrammen?

– Hvilke tiltak som blir vurdert vil vi komme tilbake til når vi selv får bedre oversikt, og kostnadsrammen er det altfor tidlig å si noe om. Kanskje dette løser seg raskere enn vi tror, vi håper på det.

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

– Det viktigste valget på mange år

"Som velgere kan vi påvirke. Vi kan velge å være passive og stemme slik vi alltid har gjort, eller vi kan være aktive og lese partiprogrammene og vurdere kandidatene på valglistene. Dette valget er det viktigste på mange år", skriver Oddbjørn Skredderberget i sitt leserinnlegg. Les hele saken

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

– Redd Kolbotntjernet

"Vi i Senterpartiet er fortsatt svært bekymret for Kolbotntjernets tilstand. Målinger for mai og juni viser at vannet har det høyeste gjennomsnittlige fosfortallet siden 2009", skriver Tor Anders Østby og Hilde Widerberg, toppkandidatene på Senterpartiets liste i Nordre Follo, i et debattinnlegg. Les hele saken

Nyheter Spredning av fremmede arter i Oppegård

– Har ikke ressurser til bekjempelsen av kanadagullris

Solveig Joten Svensen er bekymret for spredning av kanadagullris på Svartskog. – Jeg håper kommunen kan ta grep raskt for å hindre at denne svartelistede planten truer artsmangfoldet på Svartskog, sier hun. Les hele saken

Til toppen