FALT OG DØDE: Leif Simensen forlot Greverud sykehjem onsdag formiddag. Den demente mannen ble funnet død senere samme dag.
Nyheter
FALT OG DØDE: Leif Simensen forlot Greverud sykehjem onsdag formiddag. Den demente mannen ble funnet død senere samme dag. (Foto: Sigbjørn Vedeld)

Sykehjemmet etter det tragiske dødsfallet: – Vi er veldig, veldig lei oss

Dement mann døde etter at han forlot Greverud sykehjem.

Greverud sykehjem varsler nøye gjennomgang av rutinene etter at 88 år gamle Leif Simensen ble funnet død onsdag ettermiddag.

Tidligere samme dag ble han meldt savnet av politiet, og sønnen Asle Simensen etterlyste faren via sin private Facebook-profil. 

Tett oppfølging

– Vi er veldig, veldig lei oss for at vi ikke klarte å forhindre dette, sier Vibeke Harr, virksomhetsleder ved Greverud sykehjem. 

Hun forteller at sykehjemmet hadde tett oppfølging av mannen. 

VAR SAVNET: Dette bildet brukte politiet da de meldte 88-åringen savnet.

– Men det er en åpen institusjon og ingen er lukket inne. Vi oppdaget raskt at han var savnet og leteaksjonen ble satt i gang umiddelbart, sier Harr til Oppegård Avis.

– Falt ned en skrent

Hun sier de nå vil gå nøye gjennom alle rutiner.

Onsdag kveld meddelte Asle Simensen sine venner på Facebook om at faren var funnet død. 

"Tusen takk for all hjelp og tilbud om hjelp. Måtte fortelle min mor før dere. Far døde med skoa på. Han falt ned en skrent i en bratt skråning ved Greverud. Fryktelig trist, men han var godt på vei inn i en annen trist tilstand han definitivt ikke likte selv, og det skjedde brått. Igjen takk for all hjelp og omtanke", skrev han på Facebook. 

Oppegård Avis har gjengitt uttalelsene med aksept fra Asle Simensen. 

Nyheter Nytt helsesenter på Trollåsen

Fikk avslag fra Fylkesmannen

Etter en naboklage har Fylkesmannen satt en foreløpig stopper for byggingen av et nytt helsesenter på Trollåsen. Avslaget fra Fylkesmannen gjør at prosjektet skal utsettes ytterligere i påvente av en ny omregulering av tomten. Les hele saken

Nyheter Sumpskogen ved Storebukta

– En hån mot naturen

Leder i Naturvernforbudet i Nordre Follo, Mariella Nora Isabella Filberg Memo, reagerer sterkt på anleggelse av den nye gangveien inne i den rødlistede sumpskogen ved Storebukta. – Verken utbyggeren eller kommunen ved Vei og Park har faglig kompetanse til å vurdere felling av trær der, sier hun. Les hele saken

Til toppen