SNART TRE ÅR PÅ SOFIEMYR: Nordens største dagspa, The Well, ble åpnet i desember 2015 som et opplevelse- og spaanlegg med ulike opplevelser innen velvære, bad og badstuer. Nå er det planer om et spahotell ved siden av.

Nyheter NÆRINGSUTVIKLING

SNART TRE ÅR PÅ SOFIEMYR: Nordens største dagspa, The Well, ble åpnet i desember 2015 som et opplevelse- og spaanlegg med ulike opplevelser innen velvære, bad og badstuer. Nå er det planer om et spahotell ved siden av. (Foto: Yana Stubberudlien)

Tapte 35 millioner i fjor

Stein Erik Hagens prestisjeprosjekt til 400 millioner kroner har ikke tjent en eneste krone siden oppstarten. Men mangemilliardæren gir seg ikke.

Regnskapstallene viser at The Well har gått i minus siden oppstarten for snart tre år siden. Selskapet har ikke lyktes med å få snudd minusresultatet til pluss ennå til tross for de årlige tilførslene av millioner på millioner fra morselskapet Canica.

FYLLER TRE ÅR I DESEMBER: The Well åpnet dører i Kongeveien 65 i desember 2015. Foto: Yana Stubberudlien

Bare i 2016 sprøytet Stein Erik Hagen inn 47 millioner kroner fra Canica. 35 milloner av disse ble tapt i fjor.

I tillegg til negativt årsresultat tre år på rad har egenkapitalandelen til The Well blitt halvert fra 2016 til 2017.

Les også: – Som forventet

Til tross for den mørke regnskapsstatistikken, er styreledelsen ikke bekymret for fremtidsutsiktene til The Well. Det bremses ikke på ambisjonene heller.

THE WELL-TOMTEN: Det er planer om et 50 meter høyt hotell i skogholtet sør for The Well. Bilde: Anders Nordheim Dahl

Satt stopper for hotellet

Oppegård Avis har skrevet om planer for The Well Resort, et 50 meter høyt spahotell med 200 hotellrom og 258 nye parkeringsplasser som selskapet ønsker å bygge på The Well-tomten.

THE WELL RESORT: Et 50 meter høyt spahotell planlegges med 15 etasjer over sokkel og 200 hotellrom. Illustrasjon: Halvorsen & Reine AS

 

Forslaget har tidligere i år vært ute på høring og fått 25 høringsuttalelser, men innsigelsen fra fylkesmannen har satt en foreløpig stopper for realiseringen av hotellet.

Økt bilbruk samt plassering av hotellet, som ikke er i tråd med regional plan for areal og transport, er hovedargumentene i innsiggelsen. Fylkesmannen har også tidligere i prosessen frarådet å gå videre med forslaget, uten at planen har blitt bearbeidet i tråd med merknadene.

Les også: Slik blir The Wells nye gigant-hotell

Tre alternativer

The Well

  • Nordens største dagspa.
  • Ble åpnet i Kongeveien 65 i desember 2015.
  • Datterselskap til Stein Erik Hagens Canica AS.
  • Har 220 ansatte (fordelt på ca. 80 årsverk).
  • Tapte 35 mill. kroner i 2017, 34,1 mill. i 2016, 16,5 mill. i 2015 og 354.000 i 2014.
  • Langsiktig gjeld: 0 kroner.

  • Driftsinntekter: ca. 79 mill. i 2017 (hvorav 50 mill fra velvære, 19 mill. fra restaurant og 10 mill. fra annet).

  • Lønnsomhet: - 55.4% (ikke tilfredstillende).

  • Likviditet (betalingsevne): 1,13 (tilfredstillende).

  • Innskutt egenkapital (kapital tilført av eierne, Canica AS): 12.244.000 kroner (2017), 47.245.000 kroner (2016), 16.049.000 kroner (2015), 636.00 kroner (2014).

Onsdag forrige uke ble det gjennomført en dialogmøte med fylkesmannen for å avklare nærmere hvilke krav fylkesmannen vil sette for eventuelt å kunne trekke

innsigelsen.

Kommunen og utbyggeren står nå overfor tre valg: 1. Trekke planforslaget. 2. Imøtekomme fylkesmannens krav slik at sistnevnte kan trekke innsigelsen. 3. Be om å få saken behandlet av kommunal- og moderniseringsdepartementet fordi kommunen og utbyggeren ikke kommer til enighet med fylkesmannen.

Støtter utbyggeren

– Vi har valgt å jobbe videre med alternativ to, sier plansjef for samfunnsutvikling i Oppegård, Arild Øien.

Han sier kommunen ønsker å støtte opp om videre utvikling av The Well og har en god dialog med utbyggeren om dette.

STØTTER UTBYGGEREN: Plansjef Arild Øien sier Oppegård kommune støtter opp om videre utvikling av The Well. Foto: Synnøve Sundby Fallmyr

– Kommunen ser på dette som et spennende og ønsket tiltak i utviklingen av næringsområdet på Fløysbonn. En investering og en satsing på hotell i dette næringsområdet kan også bidra til å utløse annen næringsetablering i Oppegård, sier Øien.

Han fremhever at allerede i dag er det etablert god kontakt og samarbeid mellom The Well og lokale næringslivsaktører i Oppegård og Follo.

– Det er ikke trukket konklusjoner i saken ennå. Fylkesmannen har bedt om at utbyggeren i løpet av kort tid oversender et revidert materiale for en nærmere vurdering, sier Øien.

Les også: Ny barneskole og flerbrukshall: Null p-plasser

 

 

 

 

 

 

 

 

Til toppen