NY VARAORDFØRER: Kjell G. Pettersen er fra og med i dag vår nye varaordfører.
Nyheter
NY VARAORDFØRER: Kjell G. Pettersen er fra og med i dag vår nye varaordfører. (Bilde: Yana Stubberudlien)

– Tar fatt på jobben med glede og ydmykhet

Fra og med i dag er kommunens nye varaordfører Kjell fra Greverud.

I dag har kommunen fått ny varaordfører, nemlig Kjell G. Pettersen fra Greverud.

Den erfarne Høyre-politikeren har lang fartstid innen lokalpolitikken, blant annet som leder for utvalg for miljø- og plan (UMP). 71 år gamle Pettersen tar over etter Siv Kaspersen, som tidligere i år valgte å flytte til utlandet for sin nye jobb.

Les også: Går for fem flater i den nye idrettshallen på Sofiemyr

Pettersen bor på Greverud, og har fra før en lang politisk erfaring både fra Nittedal kommune, Akershus fylkeskommune og vår egen kommune. Før han ble pensjonist var han administrasjons- og kommunikasjonsdirektør i Kommunalbanken.

Gleder seg

Vår nye varaordflrer gleder seg stort til å ta fatt på sitt nye politiske verv.

– Det blir mye politikk, men jeg synes det er stas, spesielt i en kommune som er så veldrevet som vår. Det er med stor glede og også ydmykhet jeg tar fatt på denne oppgaven. Det vil nok ikke bli noe mindre politikk fremover, ettersom jeg også blir gruppeleder og fortsetter som leder av UMP, men jeg brenner for dette, og jeg synes Oppegård er en bra kommune både politisk og administrativt. Derfor engasjerer jeg meg også og takket ja til dette vervet, sier han.

NY VARAORDFØRER: Kjell G. Pettersen er fra og med i dag vår nye varaordfører..
NY VARAORDFØRER: Kjell G. Pettersen er fra og med i dag vår nye varaordfører.. Foto: Yana Stubberudlien

Pettersen har blant annet tenkt å være på rådhuset en gang i uken for å snakke med folk og samordne møter.

Les også: Kjell G: – Vi skal være vaktbikkje fremover på Taraldrud

– Å drive med politikk i Oppegård er engasjerende, krevende og morsomt. Alt i alt synes jeg vi har ting på stell her. Alle kommuner som har en beliggenhet som vår, altså i nærheten av hovedstaden, er under press, men jeg synes vi er flinke til å styre utviklingen og ikke la utvilkingen styre oss, sier han.

Han gir ros til sin forgjenger, Siv Kaspersen.

– Hun har gjort en god jobb som varaordfører i kommunen, det er det ingen tvil om, men jeg føler jeg har tillitt i partiet til å kunne ta fatt på denne oppgaven, og jeg må også si at vi har et godt, politisk klima og en god dialog med kommunens administrasjon som gjør at det er positivt å ta på seg politiske roller her, sier han.

Flere endringer

Pettersens inntreden som varaordfører og Kaspersens flytting får også noen konsekvenser andre steder innen politikken.

ERFAREN: Kjell G. Pettersen har lang politisk erfaring, blant annet fra UMP..
ERFAREN: Kjell G. Pettersen har lang politisk erfaring, blant annet fra UMP.. Foto: Yana Stubberudlien

Siv Kaspersen ble i kommunestyret 27. mars innvilget fritak fra politiske verv i Oppegård fra 1. sept. 2017 og ut kommunestyreperioden. Gaute Tangen rykker opp som nytt fast medlem til kommunestyret for Høyre.

Les også: Kjell G. Pettersen: – Kolbotn blir en trivelig småby - for alle

Nytt medlem av formannskapet er Melissa Kristiansen. Hun går derfor ut av Levekårsutvalget. Daad Gjerde trer ut av Utvalget for miljø og plan, og velges som nytt medlem av Levekårsutvalget.

Marit Bortelid Mæland velges som nytt medlem av Utvalget for miljø og plan. Som varamedlem til representantskapene i Follo barnevernvakt, Follo Brannvesen, Follo distriktsrevisjon, Follo lokalmedisinske senter, Follo Ren, Kemneren i Follo, Krise-og incestsenteret i Follo og Nordre Follo renseanlegg er Kjell Pettersen valgt.

Nyheter Storebukta-prosjektet

– Dette er helt uakseptabelt!

Kommunen og Storebukta-utbyggeren vil sette opp en port som stenger undergangen i Theodor Hansens vei for ordinær trafikk frem til høsten. Beboere i området er i harnisk. – At utbygger ikke er villig til å betale for nødvendig sikkerhet kan ikke veltes over på oss på denne måten. Nå er det på tide at kommunen stiller seg på beboernes side og stiller ordentlige krav, sier styreleder for Tangen Vel, Jan Willem Kopperud. Les hele saken

Nyheter Digitale læringsmidler på skolen

Beroliger foresatte

– Vi har etablert sikkerhetstiltak for å hindre at personinformasjonen til elevene kommer på avveie, sier IKT-rådgiver i Oppegård, Andreas Christiansen (41). Sjekk også hva Kunnskapsdepartementet og Utdanningsdirektoratet mener om saken. Les hele saken

Nyheter Ingen forvaltningsrevisjon i Oppegård i 2019

– Bryter kommuneloven

Revisjonssjef i Follo distriktsrevisjon IKS (FDR), Steinar Neby, mener Oppegård kommune bryter gjeldende kommunelov ved å ikke utføre de lovpålagte forvaltningsrevisjonene. Les hele saken

Til toppen