AVVENTER DESEMBER-MØTET: UMP-leder og varaordfører Kjell Pettersen (H).
Nyheter
AVVENTER DESEMBER-MØTET: UMP-leder og varaordfører Kjell Pettersen (H). (Foto: Yana Stubberudlien)

Tar opp gebyrsaken på nytt i desember

– Saken om avgiftsnivået for vann- og avløp på Svartskog skal tas opp på nytt ved budsjettbehandlingen i desember, sier UMP-leder Kjell Pettersen (H).

Han sier at på gruppemøtet har det også blitt bestemt å se helhetlig på avgiftsnivået for vann- og avløp for hele kommunen. Det er ikke minst med tanke på tiltakene i forbindelse med Kolbotnvannet-saken og den fremtidige sammenslåingen med Ski kommune i januar 2020.

Les også: Må betale skyhøyt for vann og avløp

Vet ikke faktiske beløpet

– Jeg er klar over at gebyret for vann- og avløp blir vesentlig større for innbyggerne på Svartskog enn for resten av kommunen. Det er derfor vi skal se på saken på nytt i desember, sier Pettersen.

Noe konkret om hvor stort beløp det årlige gebyret kan dreie seg om for hver enkel husstand kunne UMP-lederen ikke si ennå til tross for god tid etter 17. november 2014 da saken om eget avgiftsområde på Svartskog ble vedtatt.

– Betyr det at dere skal vurdere å fordele «Svartskog-byrden» i forbindelse med VA-etableringen over alle innbyggerne i Oppegård ved å lage et felles avgiftsområde og øke dagens avgiftsnivå likt for hele kommunen?

– Det skal vi som sagt se på ved budsjettbehandlingen i desember, sier Pettersen.

– Må harmoniseres

I forrige utgave av Oppegård Avis kunne du lese at innbyggerne i Oppegård betaler vesentlig mindre for vann- og avløp enn det innbyggerne i Ski gjør. For en bolig på 120 kvadratmeter er avgiftsnivået stipulert til 9551 kroner (4873 for vann og 4678 kroner for avløp) i Oppegård, og 14167 kroner (6026 kroner for vann og 8141 kroner for avløp) i Ski, ifølge VG/Huseiernes Landsforbund fra 5. juli 2018.

– Dette skal vi også se på ved budsjettbehandlingen i desember. Avgiftsnivået må harmoniseres, slik at det blir et felles avgiftsområde for Oppegård og Ski fra 2020, sier Pettersen.

Les også: Bekymret for konsekvensene

 

Nyheter Tvillingbyene Ski og Kolbotn

– Nordre Follo skal være like bra enten du bor i nord eller syd, øst eller vest

For en uke siden skrev Anne Elisabeth Henriksen (66) fra Kolbotn et innlegg om gjengrodd Kolbotn torg og velstelt Ski torg, og ba ordføreren og varaordføreren om å svare på innlegget. Her kan du lese svaret. Les hele saken

Til toppen