KLARE: Thea Ulven Munkeby og  Sunniva French Bolstad, her fotografert da de kvalifiserte seg til NM ved å vinne lærlingemesterskapet i Oslo og Akershus i fjor høst.
Nyheter
KLARE: Thea Ulven Munkeby og Sunniva French Bolstad, her fotografert da de kvalifiserte seg til NM ved å vinne lærlingemesterskapet i Oslo og Akershus i fjor høst. (Foto: Oslo/Akershus-Cup)

Thea skal måle krefter med de beste lærlingene i landet

Thea Ulven Munkeby (18) fra Oppegård, som er kokkelærling på restauranten Stock i Oslo, skal fredag måle krefter mot kokk- og servitørlærlinger fra hele landet under Norgescup i Stavanger.

Hun er en av i alt 64 lærlinger som deltar i Norgescup for kokk- og servitørlærlinger. De kvalifiserte seg til Norgescup ved å vinne lærlingemesterskapet i Oslo og Akershus i fjor høst. 18-åringen fra Oppegård skal konkurrere på lag med Sunniva French Bolstad (19) fra Ås, som er kokkelærling på Brasserie France i Oslo.

Det årlige norgesmesterskapet starter med semifinaler fredag morgen. 42 kokkelærlinger og 22 servitørlærlinger fordelt på 32 tomannslag skal kjempe om en billett til lørdagens finale. Seks kokkelag og seks servitørlag går videre til finalen.

– Litt skummelt

Før det beste kokk- og servitørlaget blir kåret, skal alle lærlingene lage og servere mat med utgangspunkt i tildelte råvarer. De blir målt på tid, kvalitet, gjennomføring og smak. Blant årets ingredienser finner vi blant annet sei, svinevinger og patterand.

Les også: Møt Erik Oscar - vår egen Tarzan

– Måten vi forbereder oss på, er ved å øve mye på å lage menyen vi har satt. Jeg forventer å ha det gøy og lære mye på Norgescup, og så blir det vel litt skummelt også, sier Thea Ulven Munkeby.

NB! Saken fortsetter under bildet!

KLARE: Thea Ulven Munkeby og Sunniva French Bolstad, her fotografert da de kvalifiserte seg til NM ved å vinne lærlingemesterskapet i Oslo og Akershus i fjor høst. Foto: Oslo/Akershus-Cup

– Viktig arena

Norgescup for kokk- og servitørlærlinger arrangeres av Kokkenes Mesterlaug Rogaland og Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL). NHO Reiseliv, som organiserer 3000 reiselivsbedrifter landet rundt, er med som samarbeidspartner.

Selve Norgescup-konkurransen finner sted på Jåttå videregående skole i Stavanger, mens kåring av vinnere og premieutdeling foregår på Scandic Stavanger Forus Hotel lørdag kveld.

Les også: Våryrt program på biblioteket

De fire kokk- og servitørlærlingene som går til topps i Norgescup, får representere Norge under Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i København i 19. til 21. april.

Sport Kunstgress på Østre Greverud

– Banen er isete og helt ubrukelig til fotball

De siste to ukene er flere fotballtreninger på kunstgressbanen på Østre Greverud blitt avlyst og nå har de første kampene mot andre lag også blitt avlyst. Alt på grunn av at undervarmen ikke virker. Fotballmiljøet er frustrert. Les hele saken

Til toppen