JUBILEUM: Prosjektet på skjermen i bakgrunnen var det første boligprosjektet til AEKO, i Dalsveien på Kolbotn. Økonomi og administrasjonssjef Espen Andreassen (f.v.), Andreas Wilsgård, daglig leder i AEKO Eiendomsutvikling, og daglig leder i AEKO-gruppen Arne Erik Rønningen, har i dag mange prosjekter på tapetet.

Nyheter Eiendom

JUBILEUM: Prosjektet på skjermen i bakgrunnen var det første boligprosjektet til AEKO, i Dalsveien på Kolbotn. Økonomi og administrasjonssjef Espen Andreassen (f.v.), Andreas Wilsgård, daglig leder i AEKO Eiendomsutvikling, og daglig leder i AEKO-gruppen Arne Erik Rønningen, har i dag mange prosjekter på tapetet. (Foto: Veronica Grude Docker)

Ti år med lokal utvikling

I år har eiendomsutvikleren AEKO holdt koken i ti år, og veksten fortsetter.

For ti år siden tok AEKO over sin første eiendom. Siden den gang har selskapet vokst jevnt og trutt, fra å være et firma for eiendomsutvikling, til også og drive med boligutleie samt entreprenørvirksomhet. Andreas Wilsgård, daglig leder i AEKO Eiendomsutvikling, og daglig leder i AEKO-gruppen Arne Erik Rønningen, er stolte og fornøyde med de første ti årene.

– Vi er opptatt av å være en veldig lokal aktør. Kolbotn er navet i alt vi driver med, men prosjektene strekker seg fra Nordstrand til Drøbak, sier Rønningen.

Vokser

Han sier de har hatt vekst i alle områdene, og ser for seg at veksten vil fortsette.

– Vi er spesielt opptatt av det som skjer på Kolbotn, og har tatt en posisjon og fått være med på en del av det som skjer i sentrum. Vi er lokale og opptatt av familieboliger, og å få flere familier også til Kolbotn sentrum, sier Rønningen.

AEKO jobber for tiden med et prosjekt i Skrenten hvor de ønsker å bygge 50 rekkehus etter Sentrumsplanen for Kolbotn.

– Det gleder vi oss veldig til, sier Rønningen og Wilsgård.

KOMMER SNART: Dette er det ferskeste prosjektet til AEKO og skal bygges i Vinkelveien på Myrvoll. Foto: XR Visuell Kommunikasjon

Sponser idretten

AEKO er ikke bare opptatt av utvikling av eiendom, men ønsker også å være med å støtte idrettslagene i kommunen. Det er de veldig stolte av.

– Vi har gått inn som sponsorer for Oppegård IL og Kolbotn IL. Slagordet vårt er å bygge gode oppvekstvilkår, og vi prøver å bygge for barnefamilier. Vi har også tatt et bevisst valg på å støtte organisert idrett der vi bygger boliger, sier Rønningen.

– Vi blir stolte når vi er på idrettsbanen og ser flere tusen unger løpe rundt med AEKO-logoen. Det er kult at vi har vært med å bidra til det, at vi har skapt et selskap som kan gi noe tilbake på den måten, sier Wilsgård.

Gode penger

Firmaet har også gitt avkastning i de ti årene de har holdt på. De siste to årene har de hatt en omsetning på omtrent 80 millioner kroner. I år blir det noe lavere.

– Dette har vært et planlagt mellom-år fordi vi har noen større prosjekter som tar lenger tid å realisere.

Men for gutta i AEKO er det spranget fra én bolig i Dalsveien til å bli en mellomstor aktør i markedet som virkelig viser fremgangen.

– Den veksten vi har fått være med på de siste ti årene er vi veldig stolte av, avslutter Rønningen.

Nyheter Kommunen har fortsatt ingen kontroll 

Lekkasje av hydraulikkolje fra Regnbuen Gjenvinning: Tussetjern stengt for bading inntil videre

Kommunen ble varslet om oljesøl i Tussetjern fredag ettermiddag, men på grunn av rutinesvikt har meldingene ikke nådd rett instans i kommunen før sent lørdag kveld. Søndag ettermiddag har kommunen fortsatt ingen kontroll på lekkasjen.
Les hele saken

Til toppen