KJØRTE RIKTIG: Denne elbilen kjørte riktig utenfor kollektivfeltet da vi knipset den på vei inn Mosseveien mot Oslo, men således var ikke tilfelle i kontrollen til politiet i går.
Nyheter
KJØRTE RIKTIG: Denne elbilen kjørte riktig utenfor kollektivfeltet da vi knipset den på vei inn Mosseveien mot Oslo, men således var ikke tilfelle i kontrollen til politiet i går. (Foto: Thomas N. Witsø-Bjølmer)

Ti bøtelagt på Mosseveien

Det ble en innbringende dag for politiet.

Politiet er med jevne mellomrom ute på veiene for å sjekke om folk overholder reglene for å kjøre i kollektivfeltet. Det er ikke alltid tilfelle, og enn så enn også på Mosseveien

En patrulje fra politiet stod en time i Mosseveien i morgentimene onsdag den 7. mars for å sjekke om reglene blir overholdt, og tok for seg elbiler uten passasjer.

Resultatet ble ti forenklede forelegg.

Dette er reglene

Hovedregelen er at busser og drosjer kan kjøre i kollektivfeltene, med utgangspunkt i skilting i de enkelte felt. I tillegg kan elektrisk eller hydrogendrevne motorvogner, tohjuls motorsykkel uten sidevogn, tohjuls moped, sykkel og uniformert utrykningskjøretøy benytte slike felt.

Skal du kjøre i kollektivfeltene fra Oppegård og inn mot Oslo, må du ha en passasjer med deg.

Minibusser (buss med inntil 16 passasjerer i tillegg til sjåfør) har ikke adgang til å kjøre i kollektivfelt. Unntak gjelder for minibusser i løyvepliktig yrkestransport og for minibusser som frakter minst sju personer i tillegg til sjåføren.

Tre- og firehjuls motorsykkel/moped kan heller ikke kjøre i kollektivfelt. 

Til toppen