KJØRTE RIKTIG: Denne elbilen kjørte riktig utenfor kollektivfeltet da vi knipset den på vei inn Mosseveien mot Oslo, men således var ikke tilfelle i kontrollen til politiet i går.
Nyheter
KJØRTE RIKTIG: Denne elbilen kjørte riktig utenfor kollektivfeltet da vi knipset den på vei inn Mosseveien mot Oslo, men således var ikke tilfelle i kontrollen til politiet i går. (Foto: Thomas N. Witsø-Bjølmer)

Ti bøtelagt på Mosseveien

Det ble en innbringende dag for politiet.

Politiet er med jevne mellomrom ute på veiene for å sjekke om folk overholder reglene for å kjøre i kollektivfeltet. Det er ikke alltid tilfelle, og enn så enn også på Mosseveien

En patrulje fra politiet stod en time i Mosseveien i morgentimene onsdag den 7. mars for å sjekke om reglene blir overholdt, og tok for seg elbiler uten passasjer.

Resultatet ble ti forenklede forelegg.

Dette er reglene

Hovedregelen er at busser og drosjer kan kjøre i kollektivfeltene, med utgangspunkt i skilting i de enkelte felt. I tillegg kan elektrisk eller hydrogendrevne motorvogner, tohjuls motorsykkel uten sidevogn, tohjuls moped, sykkel og uniformert utrykningskjøretøy benytte slike felt.

Skal du kjøre i kollektivfeltene fra Oppegård og inn mot Oslo, må du ha en passasjer med deg.

Minibusser (buss med inntil 16 passasjerer i tillegg til sjåfør) har ikke adgang til å kjøre i kollektivfelt. Unntak gjelder for minibusser i løyvepliktig yrkestransport og for minibusser som frakter minst sju personer i tillegg til sjåføren.

Tre- og firehjuls motorsykkel/moped kan heller ikke kjøre i kollektivfelt. 

Nyheter Tvillingbyene Ski og Kolbotn

– Nordre Follo skal være like bra enten du bor i nord eller syd, øst eller vest

For en uke siden skrev Anne Elisabeth Henriksen (66) fra Kolbotn et innlegg om gjengrodd Kolbotn torg og velstelt Ski torg, og ba ordføreren og varaordføreren om å svare på innlegget. Her kan du lese svaret. Les hele saken

Til toppen