TILBAKE TIL: Ikke helt til start, men Torill Wetter Sæther er nå tilbake til kontoret hun startet opp på Kolbotn i 2010.
Nyheter
TILBAKE TIL: Ikke helt til start, men Torill Wetter Sæther er nå tilbake til kontoret hun startet opp på Kolbotn i 2010. (Oppegård Avis)

Tilbake på Kolbotn

Torill var med på å bygge opp Krogsveen-avdelingen på Kolbotn. Etter noen år med andre utfordringer er hun nå tilbake på kjente trakter.

Karrieren innenfor eiendomsmegling startet allerede i 1989, da Torill Wetter Sæther begynte å jobbe som visningshjelp hos Kolbotn Eiendomsmegling AS.

– Den gangen hadde alle meglerne sin egen assistent for å gjennomføre visninger, minnes Wetter Sæther, som i 1992 ble uteksaminert som eiendomsmegler på det første kullet fra BI.

Gift med sjefen

Etter utdannelse ventet 10 år som megler i Kolbotn Eiendomsmegling. Tilfeldighetene ville ha det til at hun gikk hen og forelsket seg i selveste sjefen Tron Sæther, og er i dag fortsatt gift med ham. I dag er han ute av eiendomsmegling etter at han gikk over til forvaltning.

– Det var ikke den gunstigste løsningen at vi jobbet på samme sted. I 2001 gikk jeg derfor over til Eiendomsmegler Krogsveen, og jobbet som eiendomsmegler på Oppsal og Nordstrand, forteller Wetter Sæther.

I 2005 var det duket for å åpne det første kontoret til Krogsveen i Follo, og da i Ski.

– Jeg husker Østlandets Blad laget sak med tittelen: «Nok en megler i byen», minnes Torill Wetter Sæther med et smil.

Fem år senere tok hun med seg Ida Alve Koppang fra kontoret i Ski og åpnet Krogsveens avdeling i Kolbotn sentrum.

– Det var hard konkurranse, men Ida og jeg bygget stein for stein, og i dag er vi et team med fire eiendomsmeglere og en trainee som har satt et solid fotavtrykk i Oppegård.

Næringsmegling

Etter 14 år som eiendomsmegler hos Krogsveen, følte Torill trangen til å oppleve noe annerledes.

– Men det måtte handle om eiendom, som er faget mitt. Jeg gikk da over til næringsmegling på vårt hovedkontor på Fornebu.  Da var det helt naturlig at Ida tok over stafettpinnen etter meg, da kontoret på Kolbotn var «babyen» vår.

Den rutinerte megleren opplevde næringsmeglingen som noe helt annet enn det hun var vant til. Etter fire år savnet hun kontakten med mennesker.

SAMMEN IGJEN: I dag er Ida Alve Koppang og Torill Wetter Sæther igjen kolleger på samme eiendomsmeglerkontor. Sjefsrollen er byttet om siden forrige gang. Foto: Privat

– Selve yrket eiendomsmegler inneholder så mangt! Gjennomsnittlig bytter man bolig ca 2-4 ganger i løpet av livet, og det å hjelpe folk som er i forskjellige livsfaser, gir meg utrolig mye energi. Derfor var valget enkelt da jeg fikk muligheten til å komme tilbake til kontoret på Kolbotn.

Dermed er rollene byttet om. Ida, som Torill tok med seg fra kontoret i Ski, er i dag sjefen til sin gamle sjef.

– Det er helt supert, og akkurat slik det skal være, sier Torill Wetter Sæther.

Til toppen