RUSSEBUSS: Valhall rullet rundt på veiene I 2016. I år er det nye russ som må sikre busser og biler.
Nyheter
RUSSEBUSS: Valhall rullet rundt på veiene I 2016. I år er det nye russ som må sikre busser og biler. (Foto: Veronica Grude Docker)

Tilbyr gratis kontroll for russen

Mai virker kanskje langt unna for de fleste av oss, men tiden hvor russebilene begynner å rulle på veiene igjen er snart her. Statens vegvesen tilbyr gratis kontroller for russen i perioden 20. mars til 19. april.

Statens vegvesen har i mange år samarbeidet med russen om trafikksikkerhet. Det gjør de også i år, og tilbyr gratis kontroller av russebiler og busser, med ambisjoner om at russen skal komme seg trygt frem og vel hjem igjen. 

Les også: – Vi gleder oss!

Russeoblat

Statens vegvesen deler også ut klistremerket "russeoblatet", som kan klistres i frontruten på bussen eller bilen. Det viser at kjøretøyet er blitt godkjent i teknisk kontroll hos Statens vegvesen. 

TRYGT FREM OG HJEM: Statens vegvesen vil være med å hjelpe russen trygt dit de skal. Bilde: Veronica Grude Docker

– En «gulrot» til russen fra vegvesenets side er at et oblat på frontruta gir raskere ekspedering i forbindelse med utekontroll.  Et synlig bevis for godkjent teknisk standard gjør at Statens vegvesens kontrollører kan sjekke førerkort, vognkort, bruk av bilbelter og antall personer i bil eller buss framfor å bruke mye ekstra tid på teknisk kontroll, sier kontorsjef Erik Dammen i Statens vegvesen.

Les også: Flest klager på Oppegård-russen

– Dette er vinn –vinn for begge parter – russen kommer fortere fram på russetreffene og Statens vegvesen rekker å gjennomføre flere kontroller, sier han. 

Mellom 20. mars og 19. april

Gratis russebilkontroll skjer i perioden 20.mars -19.april. Sjekk Statens vegvesens hjemmesider for å se når det foregår på din nærmeste trafikkstasjon.

Mer informasjon finnes på http://www.russpavei.no/ og https://www.vegvesen.no/kjoretoy/Eie+og+vedlikeholde/Russ  På Facebook kan du lete opp siden "Russ på hjul". 

Statens vegvesen region Øst tilbyr kontroller på følgende steder:

Risløkka, Billingstad, Hafslund, Mysen, Drøbak, Lillestrøm, Jessheim, Kongsvinger, Tynset, Husum, Fagernes, Gjøvik, Lillehammer og Otta.

Den tekniske kontrollen på trafikkstasjonene omfatter:

  • Bremser, hjuloppheng og styring• Seter og bilbelter• Taklast/takrigg
  • Materialer innvendig – brannfare, skarpe kanter og innfesting. Elektrisk anlegg - vise samsvarserklæring. Nødutganger. At ulovlig signalhorn ikke er montert.

Sport Kunstgress på Østre Greverud

– Banen er isete og helt ubrukelig til fotball

De siste to ukene er flere fotballtreninger på kunstgressbanen på Østre Greverud blitt avlyst og nå har de første kampene mot andre lag også blitt avlyst. Alt på grunn av at undervarmen ikke virker. Fotballmiljøet er frustrert. Les hele saken

Til toppen