FREKKE FANTER: I nattens mulm og mørke, forsøkte fire røvere å stjele diesel fra en lastebil på Cirkle K på Kolbotn.
Nyheter
FREKKE FANTER: I nattens mulm og mørke, forsøkte fire røvere å stjele diesel fra en lastebil på Cirkle K på Kolbotn. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

Tjuvradder prøvde å stjele diesel

Fire rumenske menn ble natt til i dag pågrepet for å ha forsøkt å stjele diesel på Cirkle K på Kolbotn.

I 02.00-tiden i natt kom en politipatrulje over fire rumenske menn i 20-30-årene som lusket rundt en lastebil på Cirkle K på Kolbotn, med hensikt å stjele diesel.  To av mennene stakk av til skogs da politiet kom, men ble senere pågrepet. 

Les også:Slåsskamp på Kolbotn stasjon

– Det var noen personer som sto og fiklet og lusket rundt en lastebil, og det var åpenbart at de hadde intensjoner om å stjele diesel, sier Pål Andre Thorsby, operasjonsleder i øst politidistrikt.

Mennene var utstyrt med hevert, slange og trakt i følge politiet.

– Det var uomtvistelig hva de tenkte å gjøre, og den ene vi pågrep erkjente også dette. 

Stakk til skogs

To av mennene løp avgårde inn i skogen, men Oslo-politiet bisto med hundepatrulje og klarte å fange opp de to mennene.

– Da hundepatruljen som bisto oss var på vei inn til Oslo igjen fikk de pågrepet dem, så nå sitter det fire stykker i arresten, sier Thorsby.

De fire er mistenkt for forsøk på å stjele diesel fra en lastebil.

Les også: Politet advarer mot asfaltselgere

– Mennene sitter i avhør nå, men det er ikke bestemt hva som gjøres videre med dette. det må vi ta stilling til etter avhøret, etterforskning jobber med saken, sier Thorsby.

Poltiet ser på flere muligheter i forhold til straff, opplyser Thorsby.

–  Når utlendinger er i Norge kan de bli bortvist fra landet, det er en mulighet, men det avgjør politijuristen. Det finnes flere mulige scenarioer, sier Thorsby. 

Nyheter Leirskole i Oppegård

Jubler for gratis leirskole

Fra 1. august 2019 er det nå blitt lovfestet at alle elever i Norge har rett til gratis leirskole. Det betyr at alle skolene, inkludert skolene i Oppegård kommune, ikke skal ha innbetalinger eller gaver til leirskole fra foreldrene allerede fra denne høsten. Les hele saken

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

The Return of the Skolebibliotekar?

"I valgtabellen i ukens Oppegård avis viser det seg å være et tydelig flertall for bemannede skolebibliotek. Det gjør meg hoppende glad!" skriver Hans Martin Enger, bibliotekar på Oppegård bibliotek og første kandidat for Nordre Follo MDG, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen