SKAL AVDEKKES I MORGEN: – Denne uken har vi satt opp skilt og gjennomført veimerking, men foreløpig er skiltene tildekket.  Mandag 27. august avdekkes skiltene, og da må alle som ferdes på veiene forholde seg til disse, sier virksomhetsleder for UTE Oppegård, Heidi Tomten. Bildet er tatt i Trollåsveien.
Nyheter
SKAL AVDEKKES I MORGEN: – Denne uken har vi satt opp skilt og gjennomført veimerking, men foreløpig er skiltene tildekket. Mandag 27. august avdekkes skiltene, og da må alle som ferdes på veiene forholde seg til disse, sier virksomhetsleder for UTE Oppegård, Heidi Tomten. Bildet er tatt i Trollåsveien. (Foto: Yana Stubberudlien)

To nye forkjørsveier fra mandag

I morgen blir Trollåsveien og Rosenholmveien omregulert til forkjørsveier.

FORKJØRSVEI: Skiltet angir at kjørende som kommer fra sidevei eller kryssende vei, er pålagt vikeplikt. Illustrasjon: SVV

–  Hele Trollåsveien og Rosenholmveien innenfor kommunegrensen skal reguleres til forkjørsveier for å få bedre trafikksikkerhet og framkommelighet, sier virksomhetsleder for UTE Oppegård, Heidi Tomten.

Hun sier Statens vegvesen (SVV) har tidligere bedt Oppegård kommune om å regulere større veier til forkjørsveier.

I tillegg har både publikum og Unibuss kommet med ønsker om å regulere Trollåsveien og Rosenholmveien til forkjørsvei,  ifølge Tomten.

Les også: – Her råkjøres det mest

ROSENHOLMVEIEN: Rosenholmveien blir også omregulert til forkjørsvei fra i morgen, men bare innenfor kommunegrensen. Foto: Yana Stubberudlien

Ulykker og nestenulykker

– Store veier som disse blir lett antatt å være forkjørsveier, og dette skaper farlige situasjoner, sier Heidi Tomten.

GLAD FOR TILTAKET: Berit Vike (58). Foto: Yana Stubberudlien

Hun påpeker at det er registrert flere ulykker og nestenulykker knyttet til dette i Trollåsveien.

– Det er veldig bra at Trollåsveien blir omregulert. I dag er det veldig uoversiktlig fordi mange tror denne veien er en forkjørsvei, sier Berit Vike (58) fra Tårnåsen.

 

Les også: – Vi fortjener ny asfalt

Ble påkjørt i krysset

Tor Einar Ophaug (50) fra Trollåsen er også glad for tiltaket. For noen år siden ble bilen hans påkjørt i krysset Trollåsveien-Lienga.

GLAD FOR TILTAKET: Tor Einar Ophaug (50) fra Trollåsen ble for noen år siden påkjørt i krysset Trollåsveien-Lienga. Foto: Yana Stubberudlien

– Jeg ble påkjørt bakfra da jeg opprettholdte vikeplikt fra høyre i krysset, sier han.

Han sier situasjonen er spesielt problematisk ved innkjøringen til Trollåsveien 4 hvor næringsbygget med blant annet treningssenteret På Treninga ligger.

– Ved omregulering av de to veiene til forkjørsveier blir det ingen misforståelser lenger, sier 50-åringen.

Skilt og veimerking

Saken har vært på høring hos blant annet politiet og har nylig blitt godkjent av SVV.

Denne uken har kommunen satt opp de nye skiltene og gjennomført veimerking, men foreløpig er skiltene tildekket.

VEIMERKING: Kommunen har gjennomført veimerking i Trollåsveien og Rosenholmveien denne uken. Foto: Yana Stubberudlien

– Mandag 27. august avdekkes skiltene, og da må alle som ferdes på veiene forholde seg til disse – følg med! sier Tomten.

Hun presiserer at fartsgrensene skal forbli uendret. Den eneste endringen blir dermed pålegg om vikeplikt.

Leserinnlegg

Kommunevalget 2019 var også et personvalg – hva lærte og vil Høyre og FrP?

"Vi har ved dette valget ikke kunnet stryke kandidater, men Høyre bør ta inn over seg at velgerne ikke ønsket Høyres kandidat og at oppslutningen om partiet har sunket fra 37.5 prosent til 29.9 prosent. Thomas Sjøvold og hans partiregime i Oppegård har sin del av ansvaret for dette", skriver Gunnar Sveen fra lokalbevegelsen OppegårdsVenner i sitt leserinnlegg. Les hele saken

Til toppen