TOK FARVEL: En fullsatt Sofiemyr kirke var samlet til bisettelse fredag klokken 13:00 i dag. (Foto: Sigbjørn Vedeld)
HØYRE-POLITIKERE: Trond Helleland og Bård Folke Fredriksen tok farvel med en gammel kollega. (Foto: Sigbjørn Vedeld)
STATSRÅD: Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner kom til kirken sammen med ordfører Thomas Sjøvold. (Foto: Sigbjørn Vedeld)
SKI-ORDFØRER: Hanne Opdan kom til bisettelsen sammen med Merete Bellingmo. (Foto: Sigbjørn Vedeld)
(Foto: Sigbjørn Vedeld)
(Foto: Sigbjørn Vedeld)

Tok farvel med Ildri

Sofiemyr kirke var fullsatt da den tidligere ordføreren ble bisatt fredag. Se bildene fra seremonien.

Ildri Eidem Løvaas ble bare 56 år gammel da hun ble funnet død hjemme på Solbråtan onsdag 7. august. Den tidligere ordføreren la seg til å sove om kvelden, men våknet aldri opp igjen.

– Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om at Ildri har gått bort. Ildri vil bli husket som en spesielt faglig dyktig politiker. Hun var opptatt av menneskene rundt seg og at Oppegård-samfunnet skulle være romslig, åpent og inkluderende. Med sin klokskap, faglige dyktighet og positive væremåte bidro hun til et godt politisk klima. I et Oppegård i utvikling har hun hatt stor innflytelse, sa ordfører i Oppegård, Thomas Sjøvold, da dødsbudskapet ble kjent.

Rørende

Fredag var det en fullsatt Sofiemyr kirke som tok farvel med Ildri. 

– Dette er vanskelig å forstå, og vanskelig å godta, sa prest Svein Holmsen ved begynnelsen av seremonien. 

Ektemannen Leif Wien Jensen holdt en rørende minnetale.

– Jeg er glad og takknemlig for at jeg fikk være den utvalgte som fikk leve 35 år med en juvel av et menneske, sa han blant annet i sin tale. 

Preget

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner var også til stede, og ankom kirken sammen med ordfører Thomas Sjøvold. 

Høyre-ordføreren var tydelig beveget da han holdt minnetale for sin forgjenger. 

– Ildri var en varm person som var opptatt av menneskene rundt seg. Hun ønsket at andre skulle lykkes, og hun var raus.

Videre i talen sin trakk Sjøvold frem samtalene han hadde hatt med sin forgjenger om de gangene det er vanskelig å være ordfører. 

– En dag som i dag er typisk noe jeg så gjerne skulle ha pratet med henne om i forkant. Kondolanseprotokollen er full av varme hilsener og minneord. Jeg vil gjerne gi denne til Ildris familie, sa Sjøvold, før han lyste fred over minnet. 

Båret ut til ABBA

Programmet i kirken var smykket med bilder fra Rondane, stedet hvor familiens hytte ligger.

Under seremonien ble det fremført sanger av både Queen og ABBA, og til tonene av ABBAs "Arrival" ble kisten båret ut i den ventende bårebilen. 

Etter bisettelsen var alle invitert til minnesamvær på Quality Hotel Entry på Mastemyr.  

Les også: Tidligere ordfører død

 

Demokrati og medvirkning i Nordre Follo

Snakk med ordføreren

Har du noe du gjerne skulle ha snakket med ordføreren om? Benytt sjansen når ordfører Hanne Opdan er på besøk i biblioteket på Kolbotn lørdag 1. februar. Eventuelt kan du be ordføreren om taletid i kommunestyret, men husk at offentlig spørretid må meldes inn skriftlig fire arbeidsdager før møtedagen. Les hele saken

Nyheter Sofiemyr skole

Skal lete mer etter fuktskader

– Det pågår kontinuerlig tiltak for å håndtere avvikene på Sofiemyr skole, men siden det ikke er klare indikasjoner for hvor problemene ligger, må vi gjøre utvidede bygningstekniske undersøkelser som å åpne opp bygningsmassen i de aktuelle områdene for å lete etter mulige kilder til muggsopp, sier virksomhetsleder for byggdrift i Nordre Follo, Hogne Haug. Les hele saken

Nyheter Prosjektet "Sommerjobb til ungdom i Nordre Follo"

Vil skaffe sommerjobb til ungdom

– Vi ser for oss at mellom 100 og 150 ungdommer i Nordre Follo trenger og ønsker seg sommerjobb i år og i årene fremover. Uten aktiv bidrag fra næringslivet i Nordre Follo krever det et årlig kommunalt budsjett på mellom 3 og 4 millioner kroner, sier nestleder i Oppegård Røde Kors, Bernd Gutbier (66) fra Kolbotn. Les hele saken

Til toppen