Tok opp Taraldrud-saken i Stortinget

Nicholas Wilkinson tordnet fra talerstolen i maktens høyborg.

En av tingene nyvalgt stortingsrepresentant fra Oppegård og Akershus, Nicholas Wilkinson (SV) lovte da han ble valgt etter et brakvalg i Oppegård, var å ta opp støybekymringene rundt politiets nye beredskapssenter på Taraldrud (PNB) i maktens høyborg.

I går holdt Wilkinson ord, og tordnet løs fra talerstolen. 

Les også: Wilkison er i gang på Stortinget

– Prosessen rundt det nye beredskapssenteret har vært svært rotete styrt av denne regjeringen, tordnet Nicholas Wilkinson i Stortinget.

Dette sa han

Du kan se video fra innlegget til Wilkinson i videovinduet øverst i saken. Her kan du lese Wilkinsons innlegg i sin helhet.

"President, Barn skal ikke vokse opp med lyden av skyting og sjokkgranater i skolegården. Men om beredskapssenteret som er planlagt på Taraldrud bygges uten forbedringer er det framtiden for barna i Oppegård.

850 meter fra barnehagen skal det trenes med eksplosiver og minst 3.000 skudd i døgnet. På en åpen skytebane. Barna i Oppegård vil vokse opp med lyden av eksplosiver og skudd fra de står opp til de legger seg. Kommuneoverlegen i Oppegård har advart om at barna i barnehagen ikke lengre kan sove ute og støyen fra skyting vil bli så plagsom at politiet ikke får trene nattestid.

TALTE I MAKTENS HØYBORG: Nicholas Wilkinson tok opp Taraldrud-saken i Stortinget.
TALTE I MAKTENS HØYBORG: Nicholas Wilkinson tok opp Taraldrud-saken i Stortinget. Foto: Skjermdump

President, Terrorberedskap er viktig. SV ønsker et nytt beredskapssenter for politiet så snart som mulig.

Les også: – PNB og lokalbefolkningen vil fint kunne leve side om side

Men om senteret skal bli godt må det bygges på en måte som ikke overkjører lokalsamfunnet, som ikke gjør at barn vokser opp med lyden av skyting og sjokkgranater og som sikrer gode øvelser for politiet. Støyen fra skytebanene vil nå bli så plagsom at politiet ikke får øve så mye som de ønsker. Det er alvorlig fordi mengdetrening er viktig. Derfor bør vi bygge inn skytebanene på Taraldrud.

Bygger vi inn skytebanene demper vi støyen og politiet kan øve 24 timer i døgnet 365 dager i året. Innbygging av skytebanene gir bedre beredskap. Bruken av tunge eksplosiver må begrenses og den vanlige helikoptertrafikken må i størst mulig grad styres utenom bebygde områder.

President, prosessen rundt nytt beredskapssenter har vært svært rotete. Justisdepartementet klippet bebyggelsen av kartet for å skjule hvor nære det var hjemmene til folk, prosjektlederen sammenlignet lyden av skyting med barnelatter og departementet har tildelt en millionkontrakt uten konkurranse – noe Robert Myhre, ekspert på offentlige anskaffelser, mener bryter regelverket.

SV gjorde et brakvalg i Oppegård fordi innbyggerne ikke godtar at barna skal vokse opp med lyden av skyting og sjokkgranater i skolegården. Skytebanene på beredksapssenteret må bygges inn"

Nyheter Nytt helsesenter på Trollåsen

Fikk avslag fra Fylkesmannen

Etter en naboklage har Fylkesmannen satt en foreløpig stopper for byggingen av et nytt helsesenter på Trollåsen. Avslaget fra Fylkesmannen gjør at prosjektet skal utsettes ytterligere i påvente av en ny omregulering av tomten. Les hele saken

Nyheter Sumpskogen ved Storebukta

– En hån mot naturen

Leder i Naturvernforbudet i Nordre Follo, Mariella Nora Isabella Filberg Memo, reagerer sterkt på anleggelse av den nye gangveien inne i den rødlistede sumpskogen ved Storebukta. – Verken utbyggeren eller kommunen ved Vei og Park har faglig kompetanse til å vurdere felling av trær der, sier hun. Les hele saken

Til toppen