– Toppenhaug tar kaka

Seniorsenteret markerte sitt 30-årsjubileum med konsert, kaffeslabras og tidenes kakebord!

Toppenhaug seniorsenter markerte sitt 30-års jubileum med skikkelig kaffeslabberas og tidenes kakebord, og det er ingen tvil om at brukerne elsker jubilanten!  

Toppenhaug seniorsenter får nemlig ikke annet enn uhemmet skryt over maten som serveres der. Hjemmelaget og tilberedt fra bunnen av, selvfølgelig!

– Jeg kjenner pensjonister fra Kolbotn, som har begynt å komme hit for å spise, forteller en av jubileumsgjestene.

Festet i to dager

 Det er nå 30 år siden Toppenhaug seniorsenter ble innviet. Det er klart dette måtte feires med fest, og det to dager til ende!

– Vi fant ut at vi måtte ha en to dagers fest for å markere jubileet, sa Margrethe Otterholt Lillebø, som er koordinator for seniorsentrene i Oppegård.

GIKK OPPMERKSOMHET FRA KOMMUNEN: Kommunalsjef Else Karin Myhrene ga blomster til Toppenhaug senoirsenter på den store dagen.
GIKK OPPMERKSOMHET FRA KOMMUNEN: Kommunalsjef Else Karin Myhrene ga blomster til Toppenhaug senoirsenter på den store dagen. Foto: Jan Erik Range

– I går startet festen med en konsert av Cornelis Vreeswijk, selvfølgelig ikke i eget format, men i Hans Erik Dyvis versjon. Det var fullt hus og god stemning. Han fremførte de mest kjente låtene til Vreeswijk, og i tillegg fortalte han mye om hans liv, og han kjenner jo dette godt, siden han både har spilt hovedrollen i filmen og har turnert sammen med sønnen til Vreeswijk. Personlig synes jeg det var en veldig fin konsert, og det var mange lignende tilbakemeldinger etterpå, sier hun, 

– Og så tenker jeg at vi nå avslutte med en skikkelig kakefest. På fredager er allting lov, så vi gir blaffen i Fedon Lindberg, og pøser på med masse sukker og koser oss, sier hun.

PS: Og slik ble det også! Se video fra feiringen i videovinduet øverst i saken! Saken fortsetter under bildet!

STORTRIVES: 96 år gamle Reidar Sommer Andersen er en av dem som bruker Toppenhaug seniorsenter. Han stortrives på snekkerverkstedet i kjelleren på Toppenhaug seniorsenter, og han ser gjerne at flere bruker mulighetene der.
STORTRIVES: 96 år gamle Reidar Sommer Andersen er en av dem som bruker Toppenhaug seniorsenter. Han stortrives på snekkerverkstedet i kjelleren på Toppenhaug seniorsenter, og han ser gjerne at flere bruker mulighetene der. Foto: Jan Erik Range

Åpnet i 1987

Toppenhaug seniorsenter er populært, og hadde i fjor over 6150 besøk. Senteret har et aktivt miljø av frivillige som bidrar et godt aktivitetstilbud. De har trening, bridge, datagruppe og andre "moderne" tilbud, og forsøker å både gi tilbud til pensjonister som ønsker mer tradisjonelle aktiviteter, og for dem som ønsker mer moderne aktiviteter.

Les også: 25 år med aktiviteter gjennom Seniorakademiet!

Det var torsdag 12. februar 1987 at byggekomiteen høytidelig overrakte nøkkelen til daværende ordfører Bjørn Kristiansen, som erklærte eldresenteret for offisielt åpnet og leverte nøkkelen videre til senterleder Brit Helle Oppedal.

SA FARVEL TIL FEDON: Denne dagen gjaldt så definitivt ingen sukker-regler!
SA FARVEL TIL FEDON: Denne dagen gjaldt så definitivt ingen sukker-regler! Foto: Jan Erik Range

Opprinnelig var det både eldresenter, helsestasjon og bibliotekfilial på Toppenhaug, samt eldreboliger.

30 år senere er det fortsatt seniorsenter på Toppenhaug, men helsestasjonen og biblioteket er historie. Men det er både barnehage og legesenter.

–  Vi er opptatt av å rekruttere også de nye pensjonistene. Vi kan si at dagens pensjonister består av "to generasjoner", så vi har de tradisjonelle tilbudene her, men skal vi klare å rekruttere de nye pensjonistene. Vi har for eksempel mat- og vinklubb her på Toppenhaug. Vi har kurs i matlaging, med sesongens spesialiteter. De lærer å lage sauser helt fra bånn av. Og deltagerne klarer å bringe frem de lekreste gourmet-middagene, sier Margrethe Otterholt Lillebø, som er koordinator for seniorsentrene i Oppegård.

Feiringen er uansett veloverslått, og vi gratulerer senteret med de første 30 år, og glede seg til forhåpentligvis 30 nye år med aktiviteter og glede!

LEKKERT: Det manglet verken tørt eller vått av de fineste slag under feiringen av seniorsenteret.
LEKKERT: Det manglet verken tørt eller vått av de fineste slag under feiringen av seniorsenteret. Foto: Jan Erik Range

Debatt Debattinnlegg

– Ny kurs nå!

"Høyre og KrF synes umettelige i sin appetitt på å bygge ned lokale skoger, selge kommunal eiendom og legge til rette for utbygging av Svartskog og Rikeåsen. MDG ønsker ny kurs i lokalpolitikken", skriver gruppelederen for Oppegård MDG, Jens Nordahl, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen