MOTORSYKLISTER: Kan ta turen til Tyrigrava i dag, onsdag 23. mai klokken 16 for å lære mer om trafikksikkerhet. Bildet er fra markeringen da Tyrigrava ble gitt tilbake til motorsykkel-folket.
Nyheter
MOTORSYKLISTER: Kan ta turen til Tyrigrava i dag, onsdag 23. mai klokken 16 for å lære mer om trafikksikkerhet. Bildet er fra markeringen da Tyrigrava ble gitt tilbake til motorsykkel-folket. (Anders Nordheim Dahl)

Trafikksikkerhetsdag for MC-førere

Tyrigrava på Svartskog er stedet å være i ettermiddag dersom du kjører motorsykkel.

Onsdag 23. mai arrangerer Statens vegvesen og Norsk Motorcykkel Union (NMCU) trafikksikkerhetsdag for MC-førere på Tyrigrava på Svartskog.

MC utgjør bare fem prosent av kjøretøyparken i Norge, men er involvert i 20 prosent av dødsulykkene i trafikken. Statens vegvesen og NMCU samarbeider om å gi MC-førere en god start på MC-sesongen.

Les også: Motorsykkelvelt ved Tyrigrava

– Vi synes det er viktig å være tilstede på slike arrangementer, og tror at et kontinuerlig fokus på trafikksikkerhet kan bidra til å få ned antallet alvorlige ulykker, sier Kaisa Froyn, seksjonsleder i Statens vegvesen.

Statistikk

Foreløpige tall for 2017 viser at:

  • Seks personer ble drept i MC-ulykker i Oslo og Akershus.
  • I perioden 2013-2016 ble 12 personer drept i MC-ulykker i Oslo og Akershus, mens hele 389 personer ble hardt eller lettere skadd.

Arrangementet er fra klokken 16 til 20.

TYRIGRAVA: Ved Gamle Mossevei på Svartskog. Foto: Anders Nordheim Dahl

Nyheter Storebukta-prosjektet

– Kjører anleggsvannet fra Storebukta til Vestby

Etter krav fra Fylkesmannen ble det langvarige utslippet fra Storebukta-prosjektet til Kolbotnvannet stoppet onsdag forrige uke. Utbyggeren kjører nå anleggsvannet fra Storebukta til en lanbrukseiendom i Vestby hvor vannet oppbevares i en tett tank. Les hele saken

Nyheter Prisøkning fra 27. januar

Ruter øker billettprisene

Førstkommende søndag kommer den årlige prisendringen fra Ruter som innebærer en prisøkning på de fleste billettyper. Samtidig endres aldersgrensene for barn og ungdom slik at barn under seks år reiser gratis og ungdom betaler barnebillett frem til fylte 18 år. Les hele saken

Til toppen