MANGE HANDLEVOGNER: Kundene på Rema 1000 Sofiemyr har fylt mange handlevogner i januar. Butikken omsatte for 11,5 millioner kroner forrige måned.
Nyheter
MANGE HANDLEVOGNER: Kundene på Rema 1000 Sofiemyr har fylt mange handlevogner i januar. Butikken omsatte for 11,5 millioner kroner forrige måned. (Bilde: Veronica Grude Docker)

Tror priskrigen fortsetter

Det har vært mye blest rundt den nye appen til Rema 1000, men kjøpmann Erlend Herbjørnrød på Sofiemyr er fornøyd med den første måneden til Æ, og er glad for priskrigen.

Erlend Herbjørnrød kjenner seg ikke igjen i den negative omtalen både Rema 1000 og Æ har fått den siste tiden. Kundene strømmer fortsatt til, og han har hatt en god vekst den første måneden i 2017.

– Vi har hatt en kundevekst på 6,6 prosent. Omsetningen er lik som året før, og vi solgte mat for 11,5 millioner i januar. Det er noen handlevogner det, sier Herbjørnrød.

Ikke mye dramatikk

Han tror blesten i media har stoppet veksten noe, men alt i alt er kundene fornøyde, ifølge kjøpmannnen.  

ÆLSKER NY ÆPP: Erlend Herbjørnrød, kjøpmannn på Rema 1000 Sofiemyr, synes den nye appen er veldig brukervennlig.
ÆLSKER NY ÆPP: Erlend Herbjørnrød, kjøpmannn på Rema 1000 Sofiemyr, synes den nye appen er veldig brukervennlig. Foto: Veronica Grude Docker

– Vi hadde sikkert hatt mere vekst hadde det ikke vært skrevet så mye rart hele tiden.Tilbakemeldingene til oss er veldig gode. De aller færreste kjenner seg igjen i det som blir skrevet, sier Herbjørnrød.

Les også: Erlend driver regionens største Rema-butikk

Når det gjelder varesortimententet er ikke kjøpmannen veldig bekymret.

– Det er ikke så veldig mye dramatikk, det er omtrent to prosent som skal ut av sortimentet. Det betyr at 98 prosent blir værende, pluss at vi får nye varer, sier Herbjørnrød.

– Vekstvinner i 2016

Kommunikasjonssjef i Kiwi Kristine Arvin, sier de er fornøyde med oppstarten av året.

GOD ØKNING: Kommunikasjonssjef Kristine Arvin i Kiwi er fornøyd med tallene så langt i år.
GOD ØKNING: Kommunikasjonssjef Kristine Arvin i Kiwi er fornøyd med tallene så langt i år. Foto: Pressefoto

– I Kiwi kjører vi vårt løp, og fortsetter å satse på frukt, grønt og lave priser. Vi var vekstvinner i Norge i både 2015 og 2016, og er svært fornøyde med starten på 2017. Vi satte ny markedsandel på månedsnivå i januar, med 20,9 prosent andel, sier Arvin.

Les også: Meny-sjefen: – Ferskvare gjør oss unike

De vil ikke gå ut med tallene fra de lokale Kiwi butikkene, men ifølge Arvin har kommunens butikker gjort det bra så langt i år.

– Butikkene har bra salg og god økning i salg av frukt og grønnsaker hittil i år, sier Arvin.

Priskrig

Både Kiwi og Rema er fornøyde med priskrigen, og Herbjørnrød tror ikke den ender med det første.

LIKT SOM I FJOR: Kjøpmann Øyvind Øvsthus på Meny Grerverud.
LIKT SOM I FJOR: Kjøpmann Øyvind Øvsthus på Meny Grerverud. Foto: Veronica Grude Docker

– Kundene står igjen som den store vinneren og det var meningen også. Jeg tror ikke denne priskrigen er ferdig.  Vi må gjøre det litt trøblete for konkurrenten, smiler Herbjørnrød.

– Etter flere priskriger på usunne varer de siste årene, er vi glade for at det nå igjen har blitt fokus på de sunne varene, sier Arvin.

Øyvind Øvsthus, kjøpmann på Meny Greverud mener det først og fremst er lavpriskjedene som kriger.

– Det har blitt en prosentkrig mellom Kiwi og Rema, vi differansierer oss ved å ha et stort utvalg. Vi ligger ganske likt som i fjor, sier Øvsthus.

 

Nyheter Leirskole i Oppegård

Jubler for gratis leirskole

Fra 1. august 2019 er det nå blitt lovfestet at alle elever i Norge har rett til gratis leirskole. Det betyr at alle skolene, inkludert skolene i Oppegård kommune, ikke skal ha innbetalinger eller gaver til leirskole fra foreldrene allerede fra denne høsten. Les hele saken

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

The Return of the Skolebibliotekar?

"I valgtabellen i ukens Oppegård avis viser det seg å være et tydelig flertall for bemannede skolebibliotek. Det gjør meg hoppende glad!" skriver Hans Martin Enger, bibliotekar på Oppegård bibliotek og første kandidat for Nordre Follo MDG, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen