MOTSTRØMSKAOS: Nordbytunnelen stenges for de som kommer mot rushtrafikken, det skaper store køer fra Nøstvedttunnelen og videre mot Vinterbro.
Nyheter
MOTSTRØMSKAOS: Nordbytunnelen stenges for de som kommer mot rushtrafikken, det skaper store køer fra Nøstvedttunnelen og videre mot Vinterbro. (Bilde: Veronica Grude Docker)

Tunnelstenging skaper trafikktrøbbel

Steningen av Nordbytunnelen og det endrede kjøremønsteret skaper forvirring, kaos og køer. Follorådet ønsker tiltak for å bedre trafikkflyten.

I et brev datert 6. september skriver Follorådet til Statens vegvesen og Samferdeselsdepartementet, at de ønsker bedre tiltak for å bedre fremkommeligheten under arbeidet med Nordbytunnelen. 

Les også: Nå er arbeidet i Nordbytunnelen i gang

Tuva Moflag, ordfører i Ski og leder av Follorådet, konstaterer i brevet at det både mandag 4. september og tirsdag 5. september har vært problematisk trafikk, med lange køer og økning av trafikken på småveiene i Follo. 

Mye motstrømstrafikk

Follorådet er bekymret for problemene bilkøene skaper for lastebiler som frakter gods langs E6 gjennom Follo, samt sikkerhet, beredskap og økt trafikk på småvbeiene i hele Folloregionen. 

BER OM TILTAK: Ordfører i Ski og leder av Follorådet, Tuva Moflag, møter Statens vegvesen for å finne løsninger på trafikktrøbbelet.
BER OM TILTAK: Ordfører i Ski og leder av Follorådet, Tuva Moflag, møter Statens vegvesen for å finne løsninger på trafikktrøbbelet. Foto: Veronica Grude Docker

Les også: Fokus på sikring av barn

– Jeg vet om sjåfører som driver med næringskjøring som har brukt 45 minutter fra Nøstvedttunnelen til Vinterbrosenteret. Det er faktisk ganske mye motstrømstrafikk, og det har de ikke tatt høyde for, sier Moflag. 

Umiddelbare tiltak

Follorådet ber derfor i bevet sitt om at det settes inn tiltak som bedrer fremkommeligheten, og foreslår ferje fra Drøbak og Nesodden til Lysaker og Oslo, samt å sette inn ekstra busser, noe som ble gjort i forbinmdelse med stenignnen av Brynstunnelen, blant annet.  

– Jeg har blitt kontaktet av regionsjefen i Statens vegvesen, og bedt om et møte i morgen. Vi ser frem til å diskutere mulige løsninger. Her er det både informasjon, men også konkrete trafikktiltak nødvendig, sier Moflag.

Les også: Hit kommer grønne posene dine

Det er Moflag og ordfører i Ås, Ola Nordal, som stiller på møtet med Statens vegvesen, torsdag 7. september. 

– Vi  utfordrer Statens vegvesen til å komme med løsningsforslag. Hvor er det det korker seg? Burde bussene hatt avgang syd for Nordbyveien, kan Vinterbro fungere? Det må Statens vegvesen si. Hvordan trafikkflyt endrer seg når noe stenges er en vitenskap i seg selv, det kan ikke jeg svare på. Vi bare ser at det fyller seg opp på lokalveiene, avslutter Moflag. 

Nyheter Storebukta-prosjektet

– Dette er helt uakseptabelt!

Kommunen og Storebukta-utbyggeren vil sette opp en port som stenger undergangen i Theodor Hansens vei for ordinær trafikk frem til høsten. Beboere i området er i harnisk. – At utbygger ikke er villig til å betale for nødvendig sikkerhet kan ikke veltes over på oss på denne måten. Nå er det på tide at kommunen stiller seg på beboernes side og stiller ordentlige krav, sier styreleder for Tangen Vel, Jan Willem Kopperud. Les hele saken

Nyheter Digitale læringsmidler på skolen

Beroliger foresatte

– Vi har etablert sikkerhetstiltak for å hindre at personinformasjonen til elevene kommer på avveie, sier IKT-rådgiver i Oppegård, Andreas Christiansen (41). Sjekk også hva Kunnskapsdepartementet og Utdanningsdirektoratet mener om saken. Les hele saken

Nyheter Ingen forvaltningsrevisjon i Oppegård i 2019

– Bryter kommuneloven

Revisjonssjef i Follo distriktsrevisjon IKS (FDR), Steinar Neby, mener Oppegård kommune bryter gjeldende kommunelov ved å ikke utføre de lovpålagte forvaltningsrevisjonene. Les hele saken

Til toppen