BRUK LYSLØYPEN: – Vi oppfordrer til at ferdselen skjer på lysløypen og ikke på anleggsveien, sier Ole-Petter Jensen i Skanska Norge.

Friluftsliv i Oppegård

BRUK LYSLØYPEN: – Vi oppfordrer til at ferdselen skjer på lysløypen og ikke på anleggsveien, sier Ole-Petter Jensen i Skanska Norge. (Foto: Ole-Petter Jensen)

Turveien mellom Tårnåsen og Åsland er åpen igjen

Lysløypen mellom Tårnåsen og Åsland har vært stengt siden slutten av februar.

Fredag 1. november ble lysløypen mellom Tårnåsen og Åsland (red. anm.: se den oransje linjen i kartet) åpnet igjen for ferdsel, etter å ha vært stengt i snart ett år.

Den populære turveien var stengt på grunn av anleggsarbeidene på stedet, i forbindelse med bygging av en reservevannledning fra Oslo til Oppegård kommune.

  Kart: Skanska Norge

Velg lysløypen fremfor anleggsveien

Det vil fortsatt pågå anleggsarbeider nær broen ved Åsland, hvor det bores gjennom fjellet ned til Åsland, ifølge utbyggeren Skanska Norge.

Sistnevnte, som er totalentreprenør for byggeprosjektet Politiets nasjonale beredskapssenter, opplyser at anleggstrafikken vil gå på en egen vei som går parallelt med lysløypen.

– Vi oppfordrer til at ferdselen skjer på lysløypen og ikke på anleggsveien, sier Ole-Petter Jensen i Skanska Norge.

Les også: Klargjøres for bruk senere i år

Nyheter Fra busslommer til kantstopp

Bekymret for trafikksikkerheten i Sønsterudveien

Beboerne i Sønsterudveien etterlyser flere fartsreduserende og støydempende tiltak enn kun de som gjennomføres. De reagerer også på manglende nabovarsling og informasjon om de planlagte tiltakene. Les hele saken

Til toppen