BLÅSER I LOVEN: Tre unge gutter fra Ås blåste bokstavelig talt i loven i går kveld, da de ble tatt for bruk og besittelse av marihuana.
Nyheter
BLÅSER I LOVEN: Tre unge gutter fra Ås blåste bokstavelig talt i loven i går kveld, da de ble tatt for bruk og besittelse av marihuana. (Bilde: Veronica Grude Docker)

Tyverier og hasjbruk

Det er flere som har tatt seg en fest de kommer til å angre på det siste døgnet. Les hva som har skjedd i politidistriktet vårt.

I Drøbak torsdag 23. mars i 15.00 tiden ble en bileier noen poser lettere da noen brøt seg inn i bilen hans og forsynte seg godt. Bileieren var inne på Biltema i Drøbak for å handle, men hadde tidligere vært i Sverige og hadde bilen full av godsaker. Noen tjuvradder har tatt seg inn i bilen og stjålet alt de trenger for en god fest, inkludert mat, øl og vin, opplyser politiet.

– Vitner skal ha sett en blå varebil på stedet og en patrulje var ute og så etter denne senere uten hell, sier Finn Håvard Aas, operasjonsleder i Øst politidistrikt. 

Ikke lenge etter, i 15.40 tiden, fikk politiet inn en melding om nok et tyveri i Drøbak, denne gangen fra en privat hage. 

– Vi fikk melding om at noen har vært inne på eiendommen og stjålet fire sommerdekk. Dette var det noen naboer som så, sier Aas.

Også her skal det ha vært sett en blå varebil.

Beruset sjåfør 

I 19.00 tiden torsdag kveld ble en mann i midten av 30-årene stoppet på Nesodden i en politikontroll med mistanke om å kjøre i beruset tilstand.

– Han ble tatt på Nesodden og tatt med inn for blåseprøve. Han ble anmeldt for å ha kjørt i beruset tilstand, sier Aas.

Mannen hadde ikke gyldig norsk førerkort, men ifølge politiet skal mannen ha sagt at han har et utenlandsk førerkort. 

Marihuana-høye ungdommer 

For tre unge gutter i Ås gikk kvelden bokstavelig talt opp i røyk, da de ble oppdaget av politiet i 22.30 tiden torsdag kveld.

– Politiet kom over en parkert bil med tre personer som røykte marihuana. Sjåføren var 18 år og de to andre var gutter på 17 år. Bilen sto stille så sjåføren ble ikke tatt for kjøring i ruset tilstand, sier Aas.

Guttene ble anmeldt for bruk og besittelse av marihuana, og foreldrene til de to yngste ble varslet opplyser politiet. 

– Føreren ble pålagt å ikke kjøre videre, det klarte han ikke å etterkomme og politiet kom over han like etterpå. Han ble da kjørt hjem og ble tatt for kjøringen i tillegg til bruk, og mistet førerkortet, sier Aas.

Debatt Debattinnlegg

– Ny kurs nå!

"Høyre og KrF synes umettelige i sin appetitt på å bygge ned lokale skoger, selge kommunal eiendom og legge til rette for utbygging av Svartskog og Rikeåsen. MDG ønsker ny kurs i lokalpolitikken", skriver gruppelederen for Oppegård MDG, Jens Nordahl, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen