BEKLAGER: Rådmann Lars Henrik Bøhler.
Nyheter
BEKLAGER: Rådmann Lars Henrik Bøhler. (Bilde: Yana Stubberudlien)

– Uheldig og uakseptabelt

Publisering av postlistene i Oppegård lå nede i fire uker.

– Dette er kritikkverdig og er i strid med rettningslinjene fra arkivverket. Det gjør også vanskelig for pressen og lokalbefolkningen å følge de aktuelle sakene og finne ut hva kommunen driver med, sier rådgiver Kristine Foss i Norsk presseforbund.

Offentlig postjournal (postliste) gir en oversikt over kommunens inn- og utgående korrespondanse, samt interne notat. Foss påpeker at journalene bør publiseres fortløpende.

Les også: Privat søppelfylling?

– Du kan alltid be arkivet om å sende postlistene til deg som pdf på epost, men dette er helt håpløst. Alle kommunene bør ha postlistene på nett, sier Foss.

Bemanningskrise

Siden den 9. mai har innsynsløsningen for postlistene i Oppegård kommune vært nede. Først tirsdag 29. mai, etter at kommunen fikk en klage på dette fra Oppegård Avis, ble det gjort forsøk på å rydde opp i dette og etterslepet ble halvert.

– Dette er uheldig og uakseptabelt, og det beklager jeg, sier rådmann Lars Henrik Bøhler.

Les også: Ønsker penger til oppussing

Ifølge ham har kommunen hatt store problemer på grunn av bemanningssituasjonen i arkivet. Rådmannen sier det jobbes mye med arkivet for Nordre Follo i tillegg til det kommunale arkivet.

– Vi har nå styrket arkivet med en ny ansatt, men må vurdere å styrke dette ytterligere, sier han.

OPPEGÅRD KOMMUNE: Rådhuset. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

 

Leserinnlegg

Kommunevalget 2019 var også et personvalg – hva lærte og vil Høyre og FrP?

"Vi har ved dette valget ikke kunnet stryke kandidater, men Høyre bør ta inn over seg at velgerne ikke ønsket Høyres kandidat og at oppslutningen om partiet har sunket fra 37.5 prosent til 29.9 prosent. Thomas Sjøvold og hans partiregime i Oppegård har sin del av ansvaret for dette", skriver Gunnar Sveen fra lokalbevegelsen OppegårdsVenner i sitt leserinnlegg. Les hele saken

Til toppen