IKKE FJERN: Det er ulovlig å fjerne måkereir og unger i hekketiden - som er nå. Uansett hvor irriterende de måtte være...
Nyheter
IKKE FJERN: Det er ulovlig å fjerne måkereir og unger i hekketiden - som er nå. Uansett hvor irriterende de måtte være... (Foto: Oppegård Avis)

Ulovlig fjerning av måkeegg

Et borettslag på Kolbotn fjernet et måkereir mot beboerens vilje.

Norsk Ornitologisk Forening, avd. Oslo og Akershus (NOF OA) har registrert at et borettslag på Kolbotn fjernet et måkereir med 3–4 uker gamle egg den 12. juni. 

Eieren av takterrassen, hvor reiret lå, ønsket ikke at det skulle fjernes, men det var borettslagets styreleder som beordret fjerning via et vaktmesterselskap.

Ulovlig

Fugler er fredet i hekketiden, og det er ulovlig å fjerne reir eller unger midt i hekketiden. Det er brudd på naturmangfoldloven og dyrevelferdsloven.

Les også: Lynet slo ned på Svartskog

I følge leder av NOF OA, Mariella Memo, var det like før eggene skulle klekkes. Det dreier seg i tillegg antakelig om fiskemåke som står på rødlisten, opplyser hun til Oppegård Avis.

Det er ulovlig i henhold til Naturmangfoldloven, og NOF OA har anmeldt forholdet.

Nyheter

Vil redusere åpningstiden for lokal daglegevakt i Oppegård

Åpningstiden for daglegevakten i Oppegård kommune foreslås redusert med fire timer per døgn. Fra klokken 16:00 til klokken 08:00 i hverdager blir du henvist til Ski kommunale legesenter. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

Kommunen kjøpte ulovlige midler til vedlikehold av plastisbanen

Kommunen har kjøpt to typer vedlikeholdsmidler for å vaske og polerere plastisbanen med. Etter en drøy måned viser det seg at begge midler er ulovlige. Kommunen stanser nå vedlikehold av plastisbanen. Les hele saken

Til toppen