SPERRET AV: Myldreparken er sperret etter hendelsen som skjedde tidlig onsdag ettermiddag.
Nyheter
SPERRET AV: Myldreparken er sperret etter hendelsen som skjedde tidlig onsdag ettermiddag. (Foto: Sigbjørn Vedeld)

Ung gutt fløyet til sykehus etter at han fikk stolpe i hodet

Alvorlig hendelse i myldreparken på Greverud onsdag.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 13:50 onsdag ettermiddag. Da hadde ambulanse og luftambulanse allerede vært på stedet og hentet den skadde gutten. 

Etter det Oppegård Avis får opplyst fra vitner på stedet skjedde ulykken da en av stolpene i myldreparken brakk og traff gutten i hodet. 

Alvorlig 

Operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt ønsket ikke å kommentere hendelsesforløpet, men bekrefter at gutten ble fløyet til Ullevål sykehus for behandling av skader. 

– Vi har vært på stedet og gjort undersøkelser. Skadeomfanget ble karakterisert som alvorlig, sier Marstad til Oppegård Avis.

– Stor pågang

Myldreparken på Østre Greverud ligger mellom skogen og kunstgressbanen. Oppegård Avis var på stedet onsdag ettermiddag. Da var parken avstengt med sperrebånd. 

Myldreparken på Østre Greverud driftes av idrettslaget i samarbeid med kommunen.

– Vi er svært lei oss for det som har skjedd. Dette er noe som ikke skulle skje, og vi har jevnlig tilsyn i myldreparken. Parken har hatt stor pågang de siste månedene på grunn av Covid-19-pandemien, så det kan muligens være noe av årsaken til det som skjedde i dag.  Vi ønsker alt godt til gutten og hans familie, sier Hege Frøyna, daglig leder i Oppegård idrettslag.

Flere elever truffet

Torsdag ettermiddag skriver Nordre Follo kommune følgende i en pressemelding: 

Vi har i dag opplevd at en av våre elever har blitt sendt til sykehus på grunn av skader som følge av en ulykke i klatreparken bak Østre Greverud Idrettshall.

 Pårørende, rektor og skolehelsetjenesten ble raskt varslet og idretten og politiet stengte av stedet.

 Det var i skoletiden i dag at elever på tur i Oppegård aktivitetspark stoppet opp for å leke ved klatreparken.

 Flere av elevene klatret i klatreanlegget, da en av stokkene som sto vertikalt i anlegget knakk i to – og falt over en av elevene.

 Det ble tilkalt ambulanse. Lærer var på stedet hele tiden. Lege som kom til stedet vurderte at luftambulanse skulle tilkalles. Eleven ble fraktet med luftambulanse til Ullevål Universitetssykehus.

Noen av de andre elevene ble også truffet av stokken og vurderes individuelt for legesjekk.

 Berørte elever og ansatte er i dialog med skolens helsetjeneste og psykososialt kriseteam.

– Dette var en sjokkartet opplevelse for alle involverte. Nå er vår første prioritet å ta vare på den skadde eleven og pårørende, og alle andre som er berørt, sier rektor Wenche Vabro.

 Helsesykepleier er tilstede på skolen hele morgendagen, og ellers andre dager.  

Nyheter Covid-19 i Nordre Follo

– Bare negative prøvesvar så langt

I forbindelse med smittetilfelle hos en SFO-ansatt og en barnehageansatt har 16 personer blitt testet for covid-19. Kommuneoverlegen sier at situasjonen med de foreløpige prøvesvarene ser veldig lovende ut. Les hele saken

Nyheter Skolestart i Nordre Follo

Varsler annerledes første skoledag

Skolestarten for førsteklassingene i vår kommune blir annerledes i år. – For å unngå å bryte enmetersregelen blir ikke førsteklasseforeldrene invitert inn i klasserommet, sier områdeleder for skolene i Nordre Follo, Katti Anker Teisberg. Les hele saken

Nyheter Pressemøtet om covid-19-situasjonen i Nordre Follo

Vevelstadåsen skole og Vestråt barnehage: 61 barn og 16 voksne satt i karantene

Mandag ettermiddag ble det holdt et pressemøte om situasjonen i Nordre Follo. Se opptaket fra møtet her. Les hele saken

Nyheter Covid-19 i Nordre Follo

Kommunen kaller inn til pressemøte: – Nordre Follo kommune er utsatt for smittespredning

I går ble det kjent om to smittetilfeller hos ansatt i barnehage og SFO. Mandag ettermiddag skal kommunen orientere om situasjonen, konsekvenser og tiltak. Les hele saken

Til toppen