ENIGE OM FORMÅLET - MEN IKKE LØSNINGENE: Justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (t.v.) har møtt Paal Sjøvall i Stopp Støyen før. – Han som jeg ønsker å få dette senteret opp, men vi er ikke enige om løsningene, sier Sjøvall.
Nyheter
ENIGE OM FORMÅLET - MEN IKKE LØSNINGENE: Justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (t.v.) har møtt Paal Sjøvall i Stopp Støyen før. – Han som jeg ønsker å få dette senteret opp, men vi er ikke enige om løsningene, sier Sjøvall. (Bilde: Veronica Grude Docker)

– Usikker på hva jeg skal forvente

Støy-Paal har ingen forventninger til kveldens PNB-møte i rådhuset.

I kveld kommer en stor PNB-delegasjon til rådhuset på Kolben, inkludert kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) og justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (FrP) til Oppegård.

Mange hadde forventet et folkemøte, inkludert Paal Sjøvall i foreldregruppen Stopp Støyen, men slik blir det altså ikke.

KOMMER: Justis- og beredskapsminuster Per-Willy Madnusen..
KOMMER: Justis- og beredskapsminuster Per-Willy Madnusen.. Foto: Veronica Grude Docker

– Vi har holdt på lenge for å få en skikkelig dialog med myndighetene her, men det har vært vanskelig. Informasjonsflyten så langt i dette prosjektet har vært til strykkarakter, og slik jeg ser det, hadde man hatt en glimrende mulighet til å gi god informasjon og være imøtekommende ved å arrangere et folkemøte når man først kom til Oppegård, men slik blir det altså ikke, sier Sjøvall, og legger ikke skjul på at han er skuffet over dette.

KOMMER OGSÅ: Kommunal- og moderniseringsminister, Jan Tore Sanner..
KOMMER OGSÅ: Kommunal- og moderniseringsminister, Jan Tore Sanner.. Foto: Veronica Grude Docker

Les også: Helge Marstrander er spent på kveldens møte

Les også: Sjøvold: – Oppegård betaler en høy pris for den nasjonale sikkerheten

– Det er flott at det blir et møte, men jeg frykter at vi bare vil få noen minutter med tilmålt tid. Jeg håper imidlertid at departementene og statsrådene tar seg tid til å høre på hva vi har å si, og på våre løsninger om innbygging av skytebanene og flytting av helikoptrene, sier Sjøvall.

Les også: Kommunale støygrenser ivaretatt

–  Vi, som de, ønsker tross alt det best mulige beredskapssenteret. Vi ønsker ikke at det skal bygges et stort senter med så mange begrensninger at det knapt nok kan bli brukt. Vi ønsker, akkurat som myndighetene, et senter hvor politiet kan trene så mye de vil på hva de vil, og det får de ved å bygge det inn, sier Sjøvall.

PS! Saken fortsetter under bildet!

HER SKAL DET BYGGES: Dette er Taraldrud gård, hvor politiets nye beredskapssenter skal bygges..
HER SKAL DET BYGGES: Dette er Taraldrud gård, hvor politiets nye beredskapssenter skal bygges.. Foto: Anders Nordheim Dahl

– Kampen er ikke over

Da kommunaldepartemenetet holdt pressekonferranse om det planlagte senteret på Taraldrud, regnet mange med at kampen var over, men det er den ikke, ifølge Sjøvall.

– Nei, langt i fra. Vi er ikke halvveis en gang. Da det var folkemøte på Tårnåsen, var vi på 25 prosent, nå er vi på 50 prosent. Det er fortsatt en lang vei til spaden settes i jorden, og i mellomtiden håper vi myndighetene vil se nærmere på våre forslag, som vi mener ivaretar alles interesser, sier Sjøvall.

Les også: Se video fra PNB-pressekonferransen

– Og kampen fortsetter allerede i kveld når ministrene og deres følge kommer på besøk. Det kommer til å komme mange engasjerte mennesker ned hit, og mitt største ønske er at Sanner og Amundsen tar seg tid til å snakke med folket og høre på hva de har å si, men jeg er redd det kommer til å bli med noen minutter. Vi skal uansett bruke anledningen så godt vi kan, med både plakater, budskap og sang, avslutter han.

SLIK KAN DET BLI: Her ser du en tegning av Politiets nasjonale beredskapssenter (PNB), kart med forklaringer. Illustrasjonen viser de ulike anleggenes plassering i skisseprosjektet, med øvingsanlegg mot nord (venstre), helikopterplass, hovedbygg og ansattparkering sentralt på tomten, og hovedport med gjesteparkering og varemottak sør på tomten. Hovedatkomst krysser gjennom et 150 meter bredt grøntdrag mellom Taraldrudkrysset og hovedporten. I grøntdraget etableres en turvei og friluftsbro..
SLIK KAN DET BLI: Her ser du en tegning av Politiets nasjonale beredskapssenter (PNB), kart med forklaringer. Illustrasjonen viser de ulike anleggenes plassering i skisseprosjektet, med øvingsanlegg mot nord (venstre), helikopterplass, hovedbygg og ansattparkering sentralt på tomten, og hovedport med gjesteparkering og varemottak sør på tomten. Hovedatkomst krysser gjennom et 150 meter bredt grøntdrag mellom Taraldrudkrysset og hovedporten. I grøntdraget etableres en turvei og friluftsbro.. Foto: JD/ Nordic - Office of Architecture og COWI AS.
Til toppen