GI SÅ DET SVIR: Det er oppfordringen fra denne kvartetten i Privatmegleren Kvadrat før TV-aksjonen. «Alle skal ha noen å gå til» er slagorden for årets innsamling. Fra venstre: Jon Syver Ternå, Stig Reklev, Fredrik Dammen og Thomas Sørlie.

Nyheter TV-aksjonen

GI SÅ DET SVIR: Det er oppfordringen fra denne kvartetten i Privatmegleren Kvadrat før TV-aksjonen. «Alle skal ha noen å gå til» er slagorden for årets innsamling. Fra venstre: Jon Syver Ternå, Stig Reklev, Fredrik Dammen og Thomas Sørlie. (Oppegård Avis)

Utfordrer meglerne

Verdens største innsamlingaksjon er i gang. Oppegård er kjent for sin giverglede, og allerede nå begynner næringslivet kronerullingen.

Inntektene fra årets TV-aksjon går til Kirkens Bymisjon. Det er et formål gutta hos Privatmegleren Kvadrat på Kolbotn har sansen for:

Nå blar de fem ansatte opp 1000 kroner hver, samtidig som bedriften gir det samme. Dermed går det 10.000 kroner fra Jan Baalsruds plass 1 til bymisjonen.

– For oss er det viktig å være med å bidra til lokale og nasjonale dugnader, spesielt der vi ser at det nytter mest, sier daglig leder Stig Reklev og legger til:

 

– Vi utfordrer selvsagt alle meklere i kommunen til å gjøre det samme, og håper at vi sammen skal kunne bidra til at Akershus skal komme høyt oppe på giver-listen.

Innsamlingen i gang

TV-aksjonen 2018 er lagt til 21. oktober, men innsamlingen er allerede i gang.

Ifølge TV-aksjonens nettsted, giverstafett.no, er det onsdag midt på dagen samlet inn 5,5 millioner kroner.

På denne siden kan man gi, og utfordre andre, både som priivatperson og bedrift.

Kirkens Bymisjon er kjent for å ta vare på alle dem som faller utenfor, i byer over hele landet. «Rom for alle» og «Mindre alene sammen» er typiske slagord for arbeidet bymisjonen gjør.

Organisasjonen har 1800 ansatte og 4500 frivillige.

Verdens største

Den norske TV-asksjonen er verdens største. I fjor samlet vi inn ca. 225 millioner kroner til Unicef.

Rekorden til nå har Kikrens Nødhjelp fra 2014 - 253 millioner kroner.

TV-aksjonen har blitt arrangert en søndag i oktober hvert år siden 1974. Hvert år besøker 100.000 bøssebærere samtlige av Norges 2,3 millioner husstander.

Siden oppstarten har det norske folk bidratt med mer enn 7,5 milliarder kroner.

Nyheter Ny Kolbotn skole

Foreløpig budsjettsprekk på 88 millioner kroner

I september 2018 ble det vedtatt å bevilge 444 millioner kroner til ny Kolbotn skole. Nå viser det seg at det er behov for 88 millioner ekstra. Rådmannen anbefaler å utsette rehabilitering av de to vernede bygningene, men til tross for den eventuelle utsettelsen, vil det bli behov for ekstra bevilgninger på over 40 millioner kroner. Les hele saken

Nyheter Ny Kolbotn skole

– Dette kan få konsekvenser for andre skoleprosjekter

Investeringer til andre viktige skoleprosjekter i Nordre Follo kan bli utsatt som følge av Kolbotn skole-saken, mener Camilla Hille (V), som er utvalgsleder for oppvekst, idrett og kultur i Nordre Follo kommune. Les hele saken

Til toppen