OPPTATT AV BIL, TRENING OG SUNNERE LIV: Bilselger hos Kolbotn Bil og daglig leder i Sunnere Liv AS, Salko Kadic, pusser opp lokalene og forbereder alt til åpningsfesten lørdag 12. januar.

Nyheter Nyetablering

OPPTATT AV BIL, TRENING OG SUNNERE LIV: Bilselger hos Kolbotn Bil og daglig leder i Sunnere Liv AS, Salko Kadic, pusser opp lokalene og forbereder alt til åpningsfesten lørdag 12. januar. (Foto: Yana Stubberudlien)

Sunnere Liv utvider med butikk

Bilselger hos Kolbotn Bil, Salko Kadic, utvider nettbutikken Sunnere Liv med en fysisk butikk i Sønsterudveien 26.

HER SKAL BUTIKKEN VÆRE: Butikken åpner lørdag 12. januar i de tidligere lokalene til VÅG trening og yoga, som ligger i første etasje på Sønsterudveien senter. Foto: Yana Stubberudlien

– Vi spesialiserer oss innen treningstilskudd for atleter. Her finner du alt fra proteiner, karbohydrater, kreatiner og aminosyrer til ulike alternativer til usunne matvarer som for eksempel dressinger uten kalorier eller drikkevarer og toppinger uten sukker. Vi selger også bagger, shakere, flasker, treningsklær og -utstyr, sier daglig leder i Sunnere Liv AS, Salko Kadic (23).

Han sier butikken åpner lørdag 12. januar i de tidligere lokalene til VÅG trening og yoga, som ligger i første etasje på Sønsterudveien senter. Eiendommen eies i sin helhet av Kolbotn Bil AS.

– Vi leier cirka 100 kvadratmeter, men selve butikken er på 30-40 kvadratmeter. Resten av lokalene skal foreløpig brukes som lager, men kan utvides ved behov, sier Kadic.

SØNSTERUDVEIEN 26: Hele eiendommen er på rundt tre mål i areal og eies i sin helhet av Kolbotn Bil. Foto: Yana Stubberudlien

Kveldsåpent

23-åringen bor vis-à-vis senteret og jobber til daglig som bilselger på Kolbotn Bil.

– Jeg liker å drive med bil og trening, som begge har vært mine hobbyer i mange år, sier Kadic.

Han har tenkt å drive med butikken etter jobben.

– Den skal holde åpent fra klokken 17:00 til 22:00 på hverdager og fra klokken 15:00 til 18:00 på lørdager.

Det var i juli 2017 at Kadic etablerte selskapet Sunnere liv, men selve driften startet ikke før januar 2018.

– Jeg startet med en nettbutikk og utsalg av varene via en vareautomat på treningssenteret Mudo på Sofiemyr. Det gikk veldig bra. Jeg omsatte for 200.000 kroner i 2018, sier Kadic, som har et mål om å inngå samarbeid med flere treningssentre.

TRENINGSTILSKUDD: Butikken spesialiserer seg hovedsakelig innen treningstilskudd for atleter. Foto: Yana Stubberudlien

Tredje planinitiativ

Eiendommen Sønsterudveien 26 er på drøye tre mål. Siden desember 2016 har eierne (Kolbotn Bil AS) prøvd å omregulere den fra nærings- til boligformål.

Det siste planinitiativet handler om rivning av senteret og bygging av ni rekkehus og 61 leiligheter fordelt på to boligblokker på fem etasjer.

Ifølge vedtaket fra 8. februar er Utvalget for miljø og plan (UMP) innstilt på å behandle detaljregulering til boligformål for Sønsterudveien 26 og den kommunale eiendommen i Holbergs vei 2, som ligger sør for den.

Det presiseres i vedtaket at grad av utnytting i prosjektet må reduseres og at boligblokkene må erstattes av rekkehus eller townhouse. UMP anbefaler også at utbyggerne vurderer om det er mulig å innlemme de tilgrensende boligeiendommene i vest slik at planområdet blir større.

I påvente av det tredje forslaget foregår det noen interne omrokkeringer i næringsbygget. I juni-juli flyttet fire leietakere ut av Sønsterudveien 26. Disse er Kolbotn Dyreklinikk, Våg, Iyoga og Oppegård Alarm.

Ifølge Salko Kadic har han en løpende leieavtale med eieren av bygget.

– Vi klarer å flytte ut på kort varsel. Butikken tar vi med oss videre til neste lokale, sier han.

Les også: Må tegne om alt

Demokrati og medvirkning i Nordre Follo

Snakk med ordføreren

Har du noe du gjerne skulle ha snakket med ordføreren om? Benytt sjansen når ordfører Hanne Opdan er på besøk i biblioteket på Kolbotn lørdag 1. februar. Eventuelt kan du be ordføreren om taletid i kommunestyret, men husk at offentlig spørretid må meldes inn skriftlig fire arbeidsdager før møtedagen. Les hele saken

Nyheter Sofiemyr skole

Skal lete mer etter fuktskader

– Det pågår kontinuerlig tiltak for å håndtere avvikene på Sofiemyr skole, men siden det ikke er klare indikasjoner for hvor problemene ligger, må vi gjøre utvidede bygningstekniske undersøkelser som å åpne opp bygningsmassen i de aktuelle områdene for å lete etter mulige kilder til muggsopp, sier virksomhetsleder for byggdrift i Nordre Follo, Hogne Haug. Les hele saken

Nyheter Prosjektet "Sommerjobb til ungdom i Nordre Follo"

Vil skaffe sommerjobb til ungdom

– Vi ser for oss at mellom 100 og 150 ungdommer i Nordre Follo trenger og ønsker seg sommerjobb i år og i årene fremover. Uten aktiv bidrag fra næringslivet i Nordre Follo krever det et årlig kommunalt budsjett på mellom 3 og 4 millioner kroner, sier nestleder i Oppegård Røde Kors, Bernd Gutbier (66) fra Kolbotn. Les hele saken

Til toppen