FARGERIKT: Marthe Sveen Edvardsen foran to av kunstverkene som nå er utstilt i rammeverkstedet hennes. Til venstre et bilde av Oppegård-kunstner Stine Vogt, og til høyre et kunstfoto av  Cecilie Irene Steinaa.
Nyheter
FARGERIKT: Marthe Sveen Edvardsen foran to av kunstverkene som nå er utstilt i rammeverkstedet hennes. Til venstre et bilde av Oppegård-kunstner Stine Vogt, og til høyre et kunstfoto av Cecilie Irene Steinaa. (Oppegård Avis)

Utvider med kunstsalg

I fjor tok hun over rammeverkstedet Artwork. Nå utvider Marthe Sveen med å formidle kunst fra lokalene ved Skiveien.

Hun er utdannet kunstner fra Kunsthøgskolen i Oslo. Marthe Sveen Edvardsen (37) har hele veien hatt en drøm om å drive sitt eget rammeverksted. I fjor fikk hun muligheten og takket ja til å overta lokalene til Artwork ved Skiveien da John S. Allan ble pensjonist.

– Jeg stortrives i disse lokalene. Det tok meg et halvt år å bli husvarm her. Nå går mye på skinner, og da tenker jeg det er på tide å utvide bittelitt, sier Marthe Sveen

– Det var vært i tankene mine helt siden jeg tok over i fjor sommer.

Marthe Sveen Edvardsen

Edvardsen.

Formidlingssalg

I tilegg til å ramme inn på bestilling, starter Edvardsen nå med formidlingssalg av kunst.

– Det var vært i tankene mine helt siden jeg tok over i fjor sommer. Jeg ønsker å formidle både lokal kunst, men på sikt også kunstnere som ikke bor i distriktet.

Marthe Sveen Edvardsen har bestemt seg for å starte i det små. Da Oppegård Avis besøkte verkstedet var hun i gang med å ramme inn et bilde av fotokunstneren Cecilie Irene Steinaa. Hun har spesialisert seg på undervannsfotografering.

– I tillegg får jeg inn bilder fra min gamle medstudent Alf Christian Løland Hvaring, som er grafikk-kunstner. Fra det lokale kunstmiljøet i Oppegård har jeg fått inn noen nydelige bilder av Stine Vogt, forteller Edvardsen - som mener disse tre kunstnerne vil være en veldig fin start på prosjektet hennes med å utvikle Artwork også til et galleri.

Strikke-kunst

– På sikt håper jeg også å få plass til arrangementer og utstillingsåpninger her, men innrammingen vil fortsatt være hovedgeskjeften her i lokalet.

PS! Saken fortsetter under bildet!

NØYAKTIG: Marthe Sveen Edvardsen er svært nøyaktig når bilder skal rammes inn. Foto: Oppegård Avis


Etterspørselen etter innramming er svært god, ifølge Artwork-driveren. Gjennom hele fjoråret fikk hun daglig nye oppdrag fra den voksene kundegruppen.

Hennes egne kunstnerferdigheter har begrenset seg til å tegne sammen med datteren hjemme ved kjøkkenbordet. Mer har hun ikke tid til.

– Jeg tar toget fra Oslo til Kolbotn hver dag. Pendlertiden bruker jeg til å produsere kunst med strikkepinnene, sier Marthe Sveen Edvardsen med et smil.

Nyheter Politiets nasjonale beredskapssenter

Mangler penger til døgnbemanning

Til tross for at det nye beredskapssenteret er bygget innenfor gitte tids- og kostnadsrammer, vil det ikke klare å levere på innholdet som er nødvendig for å sikre den lovede terrorberedskapen 24 timer i døgnet. Les hele saken

Nyheter Tvillingbyene Ski og Kolbotn

– Nordre Follo skal være like bra enten du bor i nord eller syd, øst eller vest

For en uke siden skrev Anne Elisabeth Henriksen (66) fra Kolbotn et innlegg om gjengrodd Kolbotn torg og velstelt Ski torg, og ba ordføreren og varaordføreren om å svare på innlegget. Her kan du lese svaret. Les hele saken

Til toppen