FARGERIKT: Marthe Sveen Edvardsen foran to av kunstverkene som nå er utstilt i rammeverkstedet hennes. Til venstre et bilde av Oppegård-kunstner Stine Vogt, og til høyre et kunstfoto av  Cecilie Irene Steinaa.
Nyheter
FARGERIKT: Marthe Sveen Edvardsen foran to av kunstverkene som nå er utstilt i rammeverkstedet hennes. Til venstre et bilde av Oppegård-kunstner Stine Vogt, og til høyre et kunstfoto av Cecilie Irene Steinaa. (Oppegård Avis)

Utvider med kunstsalg

I fjor tok hun over rammeverkstedet Artwork. Nå utvider Marthe Sveen med å formidle kunst fra lokalene ved Skiveien.

Hun er utdannet kunstner fra Kunsthøgskolen i Oslo. Marthe Sveen Edvardsen (37) har hele veien hatt en drøm om å drive sitt eget rammeverksted. I fjor fikk hun muligheten og takket ja til å overta lokalene til Artwork ved Skiveien da John S. Allan ble pensjonist.

– Jeg stortrives i disse lokalene. Det tok meg et halvt år å bli husvarm her. Nå går mye på skinner, og da tenker jeg det er på tide å utvide bittelitt, sier Marthe Sveen

– Det var vært i tankene mine helt siden jeg tok over i fjor sommer.

Marthe Sveen Edvardsen

Edvardsen.

Formidlingssalg

I tilegg til å ramme inn på bestilling, starter Edvardsen nå med formidlingssalg av kunst.

– Det var vært i tankene mine helt siden jeg tok over i fjor sommer. Jeg ønsker å formidle både lokal kunst, men på sikt også kunstnere som ikke bor i distriktet.

Marthe Sveen Edvardsen har bestemt seg for å starte i det små. Da Oppegård Avis besøkte verkstedet var hun i gang med å ramme inn et bilde av fotokunstneren Cecilie Irene Steinaa. Hun har spesialisert seg på undervannsfotografering.

– I tillegg får jeg inn bilder fra min gamle medstudent Alf Christian Løland Hvaring, som er grafikk-kunstner. Fra det lokale kunstmiljøet i Oppegård har jeg fått inn noen nydelige bilder av Stine Vogt, forteller Edvardsen - som mener disse tre kunstnerne vil være en veldig fin start på prosjektet hennes med å utvikle Artwork også til et galleri.

Strikke-kunst

– På sikt håper jeg også å få plass til arrangementer og utstillingsåpninger her, men innrammingen vil fortsatt være hovedgeskjeften her i lokalet.

PS! Saken fortsetter under bildet!

NØYAKTIG: Marthe Sveen Edvardsen er svært nøyaktig når bilder skal rammes inn. Foto: Oppegård Avis


Etterspørselen etter innramming er svært god, ifølge Artwork-driveren. Gjennom hele fjoråret fikk hun daglig nye oppdrag fra den voksene kundegruppen.

Hennes egne kunstnerferdigheter har begrenset seg til å tegne sammen med datteren hjemme ved kjøkkenbordet. Mer har hun ikke tid til.

– Jeg tar toget fra Oslo til Kolbotn hver dag. Pendlertiden bruker jeg til å produsere kunst med strikkepinnene, sier Marthe Sveen Edvardsen med et smil.

Nyheter Ny Kolbotn skole

Foreløpig budsjettsprekk på 88 millioner kroner

I september 2018 ble det vedtatt å bevilge 444 millioner kroner til ny Kolbotn skole. Nå viser det seg at det er behov for 88 millioner ekstra. Rådmannen anbefaler å utsette rehabilitering av de to vernede bygningene, men til tross for den eventuelle utsettelsen, vil det bli behov for ekstra bevilgninger på over 40 millioner kroner. Les hele saken

Nyheter Ny Kolbotn skole

– Dette kan få konsekvenser for andre skoleprosjekter

Investeringer til andre viktige skoleprosjekter i Nordre Follo kan bli utsatt som følge av Kolbotn skole-saken, mener Camilla Hille (V), som er utvalgsleder for oppvekst, idrett og kultur i Nordre Follo kommune. Les hele saken

Til toppen