VÆR FORSIKTIG: Mange steder, som her i Holbergsvei på Sofiemyr, er det livsfarlig glatt akkurat nå. Kommunen gjør sitt ytterste for å gjøre noe med forholdene.
Nyheter
VÆR FORSIKTIG: Mange steder, som her i Holbergsvei på Sofiemyr, er det livsfarlig glatt akkurat nå. Kommunen gjør sitt ytterste for å gjøre noe med forholdene. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

Været skaper hodebry og strø-problemer

Det er såpeglatt mange steder i kommunen.

Varsko og obs, obs! Det er skikkelig såpeglatt og broddeføre mange steder i kommunen for tiden, og det er værforholdene gjør det vanskelig å unngå glatte partier på vei og gang- og sykkelveier.

 – Utfordrende

Utfordringen er at mildvær på dagen gjør at sand og grus faller ned gjennom den myke isen.

Utover kvelden og natten fryser isen oppå grusen, og det blir veldig glatt.

– På grunn av temperatursvingningene er det derfor vanskelig å hindre at veiene blir glatte. Selv om vi er ute og strør jevnlig vil det likevel bli glatt mange steder. Vi advarer derfor mot glatte partier og vanskelige forhold, opplyser virksomhetsleder Heidi Tomten i UTE-avdelingen i Oppegård kommune

Les også: Slik er kommunens brøyteberedskap i vinter

Lokale variasjoner

Det er store lokale variasjoner i hvor glatte veiene er, og dette gjør det vanskelig  å holde oversikt over hvor det er størst behov for strøing.

– Vi oppfordrer derfor publikum til å melde inn områder der det er spesielt glatt på e-post: ute@oppegard.kommune.no  eller på vår vakttelefon etter klokken 15.00, 908 27 320, opplyser Tomten.

NB! Her er værvarselet for de neste dagene fra yr.no

Flere isproblemer

På grunn av temperaturvariasjonene er det også utfordringer med å holde skøyteisen på kommunens baner i orden.

På grunn av varmt vær kan kommunen vverken feie eller vanne skøyteisen da dette kan ødelegge isen hvis det kjøres utpå.

– Så snart det blir mer stabil kulde vil vi fortsette arbeidet med å legge skøyteis, sier Tomten.

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Skiftende vær skaper ujevnheter på underlaget

Bare to uker etter åpningen måtte plastisbanen på Kolbotn repareres og stenges. "Vanskelige værforhold. Vi oppfordrer til ikke å bruke banen. Skiftende vær skaper ujenvheter på underlaget", informerte kommunen mandag morgen. Les hele saken

Nyheter Krafttak mot kreft 2019

Sikret tredjeplass i Follo

Seks videregående skoler i Follo har samlet inn nesten en halv million kroner til kreftsaken. Elevene fra Roald Amundsen videregående skole har fått til imponerede resultat også i år. Les hele saken

Til toppen