ELEV: Den rammede eleven går til daglig her ved Vassbonn skole.
Nyheter
ELEV: Den rammede eleven går til daglig her ved Vassbonn skole. (Bilde: Yana Stubberudlien)

Vassbonn-elev innlagt med smittsom hjernehinnebetennelse

Onsdag kveld ble diagnosen bekreftet.

Onsdag 29. mai  ble kommuneoverlegen varslet  om at en elev ved Vassbonn skole er innlagt på sykehus med mistanke om meningokokk sykdom (smittsom hjernehinnebetennelse). Nærkontakter er informert og det er iverksatt tiltak. 

– Diagnosen ble bekreftet av Folkehelseinstituttet samme kveld, skriver Oppegård kommune i en pressemelding. 

– I løpet av dagen og kvelden ble skolen, elever, foreldre/pårørende og nærkontakter kontaktet og tiltak iverksatt. Tidligst fredag denne uken vil Folkehelseinstituttet få avklart om det er aktuelt med vaksinasjon av nærkontakter. Smittevernkontoret vil da ta kontakt med aktuelle personer og tilby vaksine. Fastleger og legevakten er orientert, skriver kommunen. 

Rådene

Folkehelseinstituttet sine nettsider finner du mer om smittsom hjernehinnebetennelse. Her kan du lese hva foreldre og andre bør gjøre ved febersykdom eller mistanke om alvorlig sykdom som meningokokksykdom.  

Ved spørsmål kan fastlege/legevakt/smittevernkontoret ved Kolbotn helsestasjon kontaktes.

Oppegård kommune opplyser at Smittevernkontoret kan kontaktes også utenom ordinær åpningstid og også torsdag 30. mai, på telefon: 982 98 747.

Debatt Utbygging på Myrvoll

Antropocen på Myrvoll

"Utbyggingen på Myrvoll får stå som et skrekkens eksempel, der store områder med natur er utradert rundt det som skulle og burde være en utbygging konsentrert på den gamle Trelasttomten, men som til de grader este ut over sine bredder og medførte masseødeleggelse", skriver leder for Naturvernforbundet i Oppegård, Mariella Nora Isabella Filberg Memo, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen